Una persona es troba desapareguda a la zona de l'explosió de la Canonja (Tarragona)

Publicat 14/1/2020 21:23:14CET
Explosió en una empresa química de la Canonja (Tarragona)
FABIAN A. PONS - EUROPA PRESS

Vuit persones resulten afectades: dos ferits crítics i dos greus

TARRAGONA, 14 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller de l'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat aquest dimarts que un dels treballadors de l'empresa química de la Canonja (Tarragona) on s'ha registrat una explosió aquest dimarts està desapareguda.

Els 120 treballadors de l'empresa han informat que no han localitzat una persona "que no han trobat i potser ha sortit", ha dit el conseller de l'Interior en unes declaracions a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press.

Buch ha detallat que l'incident ha afectat vuit persones: una d'elles ha mort en una zona allunyada de la indústria, "previsiblement per l'ona expansiva"; sis ferits de diversa consideració, i aquesta persona desapareguda.

Sobre l'explosió, Buch ha dit que ha generat una columna molt vertical, perquè l'òxid d'etilè és un material "molt combustible" i les flames i l'explosió resulten molt fortes.

"Confirmem que no hi ha toxicitat a l'aire. El confinament s'ha fet de manera preventiva", ha afegit Buch, que ha aconsellat que els veïns de la zona es quedin igualment a casa per l'olor i les partícules que hagi generat l'explosió.

SIS FERITS

Sobre els ferits, ha dit que dos d'ells estan greus i dos crítics, i que un dels afectats és a punt d'arribar a l'Hospital de la Vall d'Hebron en helicòpter, ha detallat.

Sobre l'evolució del foc després de la deflagració, ha dit que a les 20.40 hores treballen en l'extinció del foc: "Ara mateix no el donem per controlat. Esperem extingir-lo com més aviat possible".

Contador