Actualitzat 12/06/2014 12:24

Perillen les espècies del Mediterrani perquè l'aigua està cada vegada més calenta i àcida

La investigadora de la UAB Patrizia Ziveri
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Les espècies i els ecosistemes del Mediterrani estan en perill perquè l'aigua està cada vegada més calenta i àcida a causa de les emissions de diòxid de carboni (CO2), segons ha assegurat aquest dijous en roda de premsa la investigadora de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (Icta) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Patrizia Ziveri, en vista de les conclusions del programa europeu MedSea, en què han participat un centenar d'investigadors de 12 països al llarg de tres anys.

   MedSeA, cofinançat pel Programa Marc de la Comissió Europea i el Ministeri d'Economia i Competitivitat, es basa en una prospecció dels canvis químics, climàtics i biològics que succeeixen al Mediterrani a causa de l'augment del CO2, amb una atenció especial a l'impacte de l'acidificació sobre els organismes marins i les conseqüències socioeconòmiques dels esmentats canvis.

   Les investigacions han revelat que l'acidesa de les aigües del Mediterrani s'ha incrementat un 10% des del 1995 i es preveu que ho faci un 30% fins al 2050 si es manté el ritme d'emissions de CO2: "L'oceà absorbeix una quarta parteixi de la contaminació dels humans, la qual cosa n'altera la superfície".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés