Publicat 30/7/2019 13:50:30 +02:00CET

Penguin Random House compra l'editorial La Campana per reforçar la seva presència en el mercat en català

Pàgines d'un llibre (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

Penguin Random House ha firmat aquest dimarts l'adquisició de l'editorial La Campana per reforçar la seva presència en el mercat en llengua catalana, ha informat el grup en un comunicat aquest dimarts.

Els termes de la transacció no s'han fet públics i l'anunci de la compra l'ha dut a terme la consellera delegada de Penguin Random House Grupo Editorial, Núria Cabutí, i la directora de La Campana Llibres, Isabel Martí.

Amb aquesta adquisició, el grup editorial reforça la seva posició en el mercat en llengua catalana. L'editorial creada el 1985 per l'escriptor Josep Maria Espinàs i Isabel Martí ha publicat quatre dels deu llibres més venuts en l'última dècada en català, i publica novel·la, assaig, humor, cròniques, reportatges i memòries.

AFEGIRÀ EBOOKS I AUDIOLLIBRES

Isabel Martí continuarà sent l'assessora editorial i col·laborà directament amb Núria Tey, directora editorial responsable de la divisió en català de Penguin Random House, i el grup ha avançat que mantindrà la identitat i vocació de La Campana i continuarà publicant autors catalans i traduccions d'obres de ficció i no ficció, en tapa dura o rústica, i afegirà els formats de butxaca i digital, tant ebooks com audiollibres.

La directora de La Campana, Isabel Martí, ha dit: "La sort sempre ens ha acompanyat, ara també. Si el món canvia, nosaltres també hem de fer-ho".

"Precisament per apostar pel futur. Per poder pujar al carro dels nous mercats que s'obren gràcies a les noves tecnologies i accedir, per exemple, als audiollibres", ha dit Martí, que ha afirmat que l'equip que ha treballat durant tants anys a La Campana continuarà amb el mateix caràcter.

Cabutí ha afegit: "Estem molt il·lusionats amb la incorporació de La Campana a Penguin Random House Grupo Editorial", perquè aquest segell és una editorial de referència en llengua catalana i amb molts èxits en els seus catàlegs.

GRANS NOMS

La Campana Llibres ha editat grans noms de la literatura catalana, així com un gran nombre d'autors traduïts. En els primers anys va publicar la col·lecció d'antologies '100 pàgines triades per mi', de clàssics actuals com Miquel Martí i Pol, Baltasar Porcel, Maria Aurèlia Capmany, Manuel de Pedrolo, Montserrat Roig i J.V. Foix

Entre molts altres èxits editorials cal citar 'Criatura i companyia', de Carles Capdevila; 'Atreveix-te a pensar', de Josep Maria Terricabras; 'El desconcert de l'educació', de Salvador Cardús; 'El nom del porc', d'Albert Om, i 'Història de totes els seves cançons', de Lluís Llach.

'El teu nom és Olga', de Josep María Espinàs, és un altre títol important en la història de La Campana, en la qual el reconegut escriptor ha publicat més de trenta obres, entre les quals figuren els seus populars 'Viatges a peu' o 'El meu ofici'.