Publicat 02/02/2015 19:33

La pel·lícula 'Cooking up a tribute' dels germans Roca s'estrenarà a Berlín

Celler Can Roca - Roca&Roll Tour
JOAN PUJOL-CREUS

MADRID, 2 febr. (EUROPA PRESS) -

La pel·lícula 'Cooking up a tribute' dels germans Joan, Josep i Jordi Roca, propietaris del restaurant El Celler de Can Roca, s'estrenarà el 10 de febrer al 65è Festival de Cinema de Berlín, i tindrà la presència dels seus protagonistes, que participaran després en un col·loqui, segons informa BBVA, entitat que ha produït el llargmetratge.

La pel·lícula, en format documental i dirigida per Luis González i Andrea Gómez, explica "la decisió sense precedents" que van prendre els germans Roca en el món de l'alta gastronomia: tancar el restaurant durant cinc setmanes per fer-lo itinerant, una gira que neix amb el convenciment que la cuina i la gastronomia són motor de desenvolupament social i econòmic.

Durant l'estiu del 2014 --del 4 d'agost al 5 de setembre-- , aquesta gira va recórrer un total de sis ciutats de quatre països al continent americà (Houston i Dallas als Estats Units; Mèxic DF i Monterrey, a Mèxic; Bogotà a Colòmbia i Lima al Perú) i va aconseguir elaborar gairebé 50.000 plats per més de 2.700 persones, amb fins a 56 elaboracions noves i diferents adaptades a la cuina texana, mexicana, colombiana i peruana; a més, es van utilitzar al voltant de 200 ingredients i 29 vins per a cadascun dels menús a cada país.

A la gira, subtitulada 'Alta Cuina amb Valors', els germans Roca també van impartir formació a més de 7.000 estudiants d'hostaleria i en van seleccionar 13 per a les beques de formació a la cuina a El Celler de Can Roca a Girona, restaurant amb tres estrelles Michelin, reconegut el 2013 com el millor restaurant del món i actualment número 2 a 'The World's 50 Best Restaurants Guide 2014'; anualment, el restaurant rep més de 400 sol·licituds per fer pràctiques.

Com recorda BBVA, aquesta gira "és una experiència inèdita, mai feta fins avui, una fita en la història de la gastronomia", ja que un dels seus objectius radica a impulsar el talent local i que els joves cuiners amb projecció vegin complerts els seus somnis i siguin molt reconeguts en els seus països d'origen.

Alhora, els comensals d'aquests països van poder gaudir d'aquesta experiència gastronòmica sense creuar l'oceà.

"Per a nosaltres aquesta bogeria ha suposat, per primera vegada, llevar l'àncora del nostre restaurant, buscar els vents temperats del sud i fondejar els nostres somnis en autèntics paradisos gastronòmics", comenta Joan Roca.

El cuiner assegura haver viscut una experiència personal i professional extraordinària que l'ha "enriquit de coneixement i com a equip".

"Aquesta gira ha estat un repte, un atreviment, un acte de valentia vestit de responsabilitat i codi ètic. Una oportunitat per seguir aprenent, buscar inspiració i ser pròxim a la formació que hem rebut i que podem compartir amb tants estudiants d'hostaleria dels llocs que vam visitar", afegeix el seu germà Josep.

Per la seva banda, Jordi Roca afirma: "Amb il·lusió, ganes d'aprendre, amb molta modèstia i com tot un repte professional i personal hem mogut tot el nostre equip de cuina i de sala i l'hem traslladat de continent. L'Amèrica Llatina gaudeix d'un rebost somiat de fruites, espècies i, evidentment, el millor cacau del món. La inspiració ha estat total".

La gira també ha arribat a altres llocs del globus, com el World Economic Fòrum de Dubai on Joan Roca va participar en la trobada mundial més gran d'experts; o a Ginebra (Suïssa), on va oferir el sopar de gala del Dia dels Drets Humans de l'ONU i va compartir amb els assistents 'The BBVA Cooking Tour Experience'




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés