Actualitzat 16/7/2020 9:26:46 +00:00 CET

Duque: "Espanya té la possibilitat de convertir-se a partir d'ara en un subministrador de vacunes al món"

El ministre de Ciència i Innovació durant una entrevista d'Europa Press a la seu del ministeri, a Madrid.
Marta Fernández Jara - Europa Press

MADRID, 16 jul. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha assegurat que Espanya es podria convertir en "un subministrador de vacunes al món". Segons ha indicat en una entrevista d'Europa Press, Espanya té actualment diversos candidats espanyols a vacuna, dels quals cinc, "uns quants més aquests propers mesos", ja estan en període de proves.

Tal com relata, les fàbriques espanyoles produirien aquestes vacunes. "Hem donat ajuts per modificar els seus processos de producció perquè puguin produir milions de dosis els darrers mesos d'aquest any", ha indicat.

Però també s'albira una altra opció, que les empreses espanyoles contactin amb multinacionals per "fabricar vacunes d'altres investigadors, d'altres marques". "Això està passant, demostra que Espanya té la possibilitat de convertir-se, a partir d'ara, en un subministrador de vacunes al món", ha lloat.

La previsió de disposar d'una vacuna a Europa és de cara al "primer semestre de l'any vinent", segons ha explicat el ministre, que diu que l'objectiu és fabricar "centenars de milions de dosis". Per això, els països de la UE negocien amb totes les empreses que compten amb vacunes potencials.

el més llegit

 1. 1

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic

 4. 4

  Detingut un veí de Manlleu per un robatori amb força en un habitatge de les Masies de Voltregà

 5. 5

  Quatre ferits en un accident a les obres de construcció de la rampa de la mina de Cabanasses de Súria