Publicat 10/03/2014 19:07

Paula Bonet relata pinzellades de la seva generació al llibre il·lustrat 'The End'

Paula Bonet
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 març (EUROPA PRESS) -

La il·lustradora valenciana Paula Bonet relata pinzellades de la seva generació al llibre il·lustrat 'The End' (Lunwerg), un cúmul de records, sensacions i experiències de l'autora.

Segons ha explicat en una entrevista d'Europa Press la il·lustradora, els relats són independents, tot i que el nexe que hi ha és que a tots hi ha molt de contingut dels altres: "Són esquitxades de moltes vivències, introduccions a alguna cosa que no s'explica".

Aquesta generació trobarà a les seves pàgines referències culturals molt diverses, des de cites a Roberto Bolaño o Cormac Mccarthy, fins als qui apareixen retratats, com la poeta Estel Solé, construint un univers immens.

De fet, Bonet troba la seva inspiració mentre llegeix, escolta música o viatja, i tot el que li és un estímul ho anota en una llibreta i després ho converteix en dibuix: "És la meva manera de convertir una cosa efímera en una cosa física i poder-ho guardar".

"UNA CAIXA D'EXPERIÈNCIES"

"El llibre és una caixa amb experiències que m'agradaria no oblidar, i de gent que estimo i que la tinc al llibre", ha resumit l'autora, i ha subratllat que es tracta d'una creació molt personal.

Per Bonet, que incrusta als dibuixos els seus amics i familiars, aquesta obra és "experiències pròpies amb molta literatura", com la dona que està plena de gel, o els homes amb els quals es té relacions cactus, el que ella considera relacions difícils.

"És la meva versió dels fets segurament exagerada pel temps i desinflada en altres parts", ha detallat Bonet, que també inclou històries no biogràfiques però que, en passar pel seu filtre, també s'ha fet seves.

El títol d'aquesta obra, 'The End' surt d'un dels relats que ja va pintar el 2005, i l'ha recuperat pel seu valor "catàrtic" que simbolitza la presència d'històries que s'arrosseguen, d'altres que arriben de sobte, i algunes que no acaben mai.

Aquest projecte va néixer com un encàrrec, tot i que l'editorial li va donar "tota la llibertat" per presentar la seva pròpia proposta, i que es va materialitzar en aquesta obra de relats il·lustrats en la qual ha dedicat un any de feina.

Bonet, a més d'una aclamada il·lustradora, ha exercit com a professora de Llengua i Literatura durant quatre anys, cosa que ara li serveix per a la construcció dels seus relats, tot i que per a ella, aquest és un llibre "més d'il·lustracions narrades que de relats il·lustrats", aclareix.

"El veig publicat sense text, però no ho sabria veure sense dibuixos", ha expressat l'autora, que ha deixat pel camí una quinzena de proves que no l'han acabat de convèncer, així que considera aquesta obra com una selecció depurada i a consciència de les seves tasques.

ALTRES FRONTS

Aquesta tasca, tot i això, la combina actualment amb la creació d'un llibre infantil 'pop up' al costat d'Elisenda Roca; un llibre il·lustrat que sortirà a la tardor sobre el director francès François Truffaut per a La Galera, que compara les pel·lícules 'La pell suau' i 'Jules et Jim', i també treballa al costat del cantant i guitarrista de la dissolta banda Antònia Font Joan Miquel Oliver en la creació d'un curtmetratge.

Paula Bonet (Vila-real, 1980), té l'estudi en el seu propi pis a l'Eixample barceloní, on treballa durant tota la jornada perquè assegura tenir els peus molt a terra malgrat els seus 170.000 seguidors de Facebook: "He treballat molt per arribar aquí, és una carrera de fons i vull gaudir d'estar corrent".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés