Publicat 31/1/2019 15:26:42 +01:00CET

Patronals i sindicats de la sanitat privada celebren la inclusió de la carrera en el X Conveni

Estetoscopi
PIXABAY - Archivo

Aces veu una "tendncia a pagar a la baixa" en les asseguradores mdiques

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Catalana d'Entitats de Salut (Aces), la Unió Catalana d'Hospitals (La Unió), CCOO i la UGT han celebrat la inclusió de la carrera professional o el sistema d'incentivament professional que incorporar al desembre d'aquest any el nou conveni collectiu de la sanitat privada a Catalunya, que van signar aquest dimecres després de 12 reunions de negociació.

En un comunicat conjunt aquest dijous, les dues patronals han destacat que el X Conveni collectiu de treball d'establiments sanitaris d'hospitalització, assistncia, consulta i laboratoris d'anlisis té dos anys de vigncia i inclou un increment global del 3,4% sobre tots els conceptes, així com millores de la flexibilitat laboral.

La UGT ha indicat en un comunicat que aquest conveni incorpora "millores destacables" pels 15.000 treballadors que hi ha en aquest sector a Catalunya, de la mateixa manera que va fer aquest dimecres CCOO.

MENYS INCREMENTS QUE EN LA PÚBLICA

Per la seva banda, Aces ha destacat que els increments salarials difereixen dels del sector públic i concertat, que es vinculen als increments de les tarifes de l'dministració pública i que si es fes en el sector privat "posarien en perill la sostenibilitat de les empreses privades i els conseqüents llocs de treball".

"Les companyies asseguradores que, en la gran majoria de casos, actuen com a mediadores amb els pacients, tenen des de fa anys una clara tendncia a pagar a la baixa", la qual cosa impossibilita increments salarials superiors per lgica i prudncia, segons aquesta patronal.

El president d'Aces, Josep Ignasi Hornos, ha afirmat: "La continutat de la situació a la baixa actual redundaria sens dubte, a curt i mitj termini, en un problema de retenció de talent dels professionals", i a llarg termini, aquesta situació generar la prdua de la qualitat dels serveis prestats per les asseguradores, ha dit.