Patronals i sindicats de la sanitat privada celebren la inclusió de la carrera en el X Conveni

Publicat 31/1/2019 15:26:42CET
Estetoscopi
PIXABAY - Archivo

Aces veu una "tendència a pagar a la baixa" en les asseguradores mèdiques

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Catalana d'Entitats de Salut (Aces), la Unió Catalana d'Hospitals (La Unió), CCOO i la UGT han celebrat la inclusió de la carrera professional o el sistema d'incentivament professional que incorporarà al desembre d'aquest any el nou conveni col·lectiu de la sanitat privada a Catalunya, que van signar aquest dimecres després de 12 reunions de negociació.

En un comunicat conjunt aquest dijous, les dues patronals han destacat que el X Conveni col·lectiu de treball d'establiments sanitaris d'hospitalització, assistència, consulta i laboratoris d'anàlisis té dos anys de vigència i inclou un increment global del 3,4% sobre tots els conceptes, així com millores de la flexibilitat laboral.

La UGT ha indicat en un comunicat que aquest conveni incorpora "millores destacables" pels 15.000 treballadors que hi ha en aquest sector a Catalunya, de la mateixa manera que va fer aquest dimecres CCOO.

MENYS INCREMENTS QUE EN LA PÚBLICA

Per la seva banda, Aces ha destacat que els increments salarials difereixen dels del sector públic i concertat, que es vinculen als increments de les tarifes de l'dministració pública i que si es fes en el sector privat "posarien en perill la sostenibilitat de les empreses privades i els conseqüents llocs de treball".

"Les companyies asseguradores que, en la gran majoria de casos, actuen com a mediadores amb els pacients, tenen des de fa anys una clara tendència a pagar a la baixa", la qual cosa impossibilita increments salarials superiors per lògica i prudència, segons aquesta patronal.

El president d'Aces, Josep Ignasi Hornos, ha afirmat: "La continuïtat de la situació a la baixa actual redundaria sens dubte, a curt i mitjà termini, en un problema de retenció de talent dels professionals", i a llarg termini, aquesta situació generarà la pèrdua de la qualitat dels serveis prestats per les asseguradores, ha dit.