Publicat 22/2/2019 14:51:06CET

Passola deplora el "desori" amb la Capella del Macba i reivindica el poder de la cultura

Isona Passola
PLATAFORMA + MACBA +CULTURA

"Ara resulta que els de la cultura són uns 'pijos'", lamenta

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de l'Acadmia del Cinema Catal, Isona Passola, ha deplorat aquest divendres el "desori" que s'ha produt amb la Capella de la Misericrdia del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), que l'Ajuntament va proposar per situar-hi un centre d'atenció primria (CAP) llargament reivindicat pel barri.

En un vídeo difós per la Plataforma + Macba + Cultura en el seu compte de Twitter, lamenta: "A mi tot aquest tema del Macba i el CAP m'ha entristit molt perqu crec que hi ha una qüestió de sensatesa per resoldre".

I assegura: "Tenim un sanatori antituberculosi meravellós que va fer Sert als anys 30 i que era un model de racionalisme cientificotcnic que és un centre mdic i que té una part buida, qu millor que posar-hi all el CAP del Raval?".

"El més trist i el més greu és que s'ha enfrontat l'art amb la gent del Raval, i s'ha posat la cultura contra l'opinió de la gent i s'ha manipulat aix quan al final, a la gent del Raval i a tots, el que ens convé és més cultura per sortir de la misria d'aquests barris i ara resulta que els de la cultura són uns 'pijos'", diu.

Es pregunta "qui de l'Ajuntament ha pogut propiciar aquest desori i daltabaix", i reclama resoldre la situació des del sentit comú.

La líder del cinema catal reivindica el poder de la cultura, i demana enfortir la seva presncia al barri del Raval, més enll de barris com l'Eixample, així com també aconseguir garantir la sanitat que per justícia necessita el cntric barri barceloní en qu es troba el museu.