Publicat 01/06/2016 17:37CET

Parlament segueix la tramitació d'una ajuda per a famílies amb menors de 18 anys a càrrec

Pleno del Parlament
EUROPA PRESS

Només seria per a les famílies amb ingressos inferiors a l'Indicador de Renda de Suficiència

BARCELONA, 1 juny (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha aprovat aquest dimecres seguir la tramitació d'una proposició de C's de modificació de la llei de suport a les famílies per oferir una prestació econòmica a les que tinguin a càrrec menors de 18 anys i uns ingressos inferiors a l'Indicador de Renda de Suficiència (IRSC), després que JxSí hagi retirat la seva esmena a la totalitat.

El text proposa afegir un apartat en la norma perquè les esmentades famílies rebin aquesta ajuda amb caràcter anual, d'acord amb les condicions, el procediment i la quantitat que s'estableixin per reglament, que podrien incrementar-se en el cas de famílies monoparentals o amb fills amb discapacitats.

També demana que s'afegeixi una disposició final perquè les despeses d'aquesta prestació es prevegin en la llei de pressupostos de l'exercici immediatament posterior a l'entrada en vigor de la modificació.

El diputat de C's Antonio Espinosa ha defensat la llei i afirma que les polítiques familiars a Catalunya han estat permanentment "oblidades" pels successius governs catalans i això ha agreujat la situació de les famílies ja que la inversió de l'Estat espanyol en aquesta matèria també ha estat, segons la seva opinió, raquítica.

Raúl Moreno (PSC) ha avalat aquesta iniciativa de C's perquè les polítiques d'infància "són una assignatura pendent" per a la Generalitat i el conjunt de partits, i ha criticat que JxSí hagués presentat una esmena a la totalitat, malgrat que després la retirés.

PROJECTES VIABLES

La diputada de JxSí Anna Caula ha assegurat compartir la voluntat de la iniciativa però, segons la seva opinió, cal fer un debat ambiciós sobre quin model de prestacions socials hi ha d'haver, i ha advertit que només disposant de tots els recursos que generen els catalans podran invertir en ajudes: "Volem oferir realitats, projectes viables i sostenibles".

Des de SíQueEsPot, la diputada Gemma Lienas ha considerat que la proposició de llei de C's podia anar més enllà i ha argumentat que les prestacions a la infància han de ser universals i no entendre's "com unes ajudes i sí com una inversió per al present dels nens i el futur dels adults que seran", fet que farà també que disminueixi el risc de caure en la pobresa.

La diputada del PP Marisa Xandri ha defensat la importància de la família i, tot i que "cap nen es mor de fam ni va nu pel carrer" a Catalunya, ha admès que hi ha carències i això equival a un dèficit d'oportunitats.

Gabriela Serra (CUP) ha fet una crida a elaborar una llei per eradicar la pobresa i situacions d'exclusió social, i a fugir així de "pràctiques legislatives que són meres polítiques de trossos i que destil·len massa aroma oportunista".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés