Publicat 11/12/2019 14:00:22 +01:00CET

El Parlament s'adhereix al pacte contra l'estigma i la discriminació de persones amb VIH

BARCELONA, 11 des. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una proposta de resolució que demana a la cambra adherir-se al pacte social contra l'estigma i la discriminació de persones amb VIH.

La iniciativa, que ha estat presentada de manera conjunta per tots els grups, prové d'una resolució aprovada el 2014 per la cambra i expressa el compromís del Parlament per treballar "activament per a l'aprovació, la implementació i el seguiment del pacte social".

També insta el Govern a posar en pràctica les actuacions previstes en el calendari establert per "erradicar la discriminació en l'àmbit sanitari o laboral de les persones amb VIH i fomentar-ne la visibilitat i apoderament".

La diputada de Cs Blanca Navarro ha manifestat el seu suport al pla, però ha exigit un "desplegament immediat" amb dotació pressupostària per part del Govern, i el socialista Raúl Moreno també ha demanat celeritat a l'executiu per engegar-lo.

Per part dels comuns, Marta Ribas ha agraït al Comitè 1r de Desembre la seva tasca en aquesta qüestió i ha lamentat que el Parlament hagi trigat cinc anys a complir la resolució que es va aprovar el 2014, cosa que també ha fet el popular Santi Rodríguez, que n'ha responsabilitzat tots els grups, però especialment el Govern.

Assumpció Laïlla (ERC) ha destacat que la proposta sorgeix del consens de tots els grups i ha desitjat que en un futur iniciatives com aquestes ja no siguin necessàries perquè la malaltia s'haurà erradicat, mentre que Lluís Guinó (JxCat) ha alertat dels nous riscos que existeixen actualment i el cupaire Vidal Aragonés ha demanat que la resolució no quedi en una "mera declaració de principis".