Publicat 14/6/2019 11:11:02 +02:00CET

El Parlament demana al Govern presentar una planificació de nous centres d'acolliment de menors

Reclama que es presenti com a acusació particular contra l'exdirector de la Dgaia Ricard Calvo

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha aprovat aquest divendres instar el Govern a presentar una planificació dels nous centres d'acolliment de menors que preveu obrir fins al 2020 per atendre, especificant la ubicació, les característiques de l'equipament, el nombre de places, la tipologia dels menors i el pressupost que es preveu per a cadascun.

En la moció, que ha presentat el PSC-Units, també ha tirat endavant la demanda que aquesta planificació s'entregui, en un termini de dos mesos, als grups parlamentaris, sindicats i entitats del tercer sector, i fer efectiu al cap d'un mes des de l'aprovació del text els pagaments pendents de l'exercici 2018 i 2019 a les entitats que gestionen centres d'acolliment, centres d'acolliment d'emergència, Craes i Creis de Catalunya.

A més, ha prosperat la demanda d'incrementar les plantilles de professionals d'educadors socials especialitzats en mediació i resolució de conflictes, així com garantir l'oferta de formació especialitzada en abordatge i contenció emocional en intervencions socioeducatives.

D'altra banda, s'ha rebutjat augmentar immediatament el nombre d'agents de seguretat als centres d'acolliment i els centres de justícia juvenil que ho reclamin, especialment els que han patit situacions de violència com el Crei de Can Rubió.

Per unanimitat, s'ha aprovat demanar al Govern que es presenti com a acusació particular en el procediment judicial obert contra l'ex-director general d'Atenció a la Infància i Adolescència (Dgaia) Ricard Calvo, sobre el qual pesa l'acusació d'avalar adjudicacions a fundacions afins.

També les peticions d'obrir nous centres d'acolliment d'emergència per a menors a Catalunya a partir de l'acord entre la Generalitat i els ajuntaments on hagin de situar-se, i reestructurar el sistema de protecció de la infància potenciant l'acolliment familiar i orientar el sistema cap a un model de centres de dimensions reduïdes.

També ha tirat endavant reclamar al Govern la creació de plans de suport a la transició a la vida adulta per als joves que tinguin 18 anys o els compleixin sota tutela de la Generalitat, i entregar als grups l'estratègia catalana per a l'acolliment i la inclusió de nens i joves emigrats sols amb accions calendaritzades i la concreció de la dotació pressupostària, entre d'altres aspectes.