Publicat 19/07/2019 13:59

El Parc Nacional d'Aigüestortes (Lleida) estudia com afecta la llum artificial a la biodiversitat

Llum artificial en el Parc Nacional d?Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
GENERALITAT

LLEIDA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha iniciat un estudi sobre l'impacte que té la llum artificial en ratpenats, insectes i ocells juntament amb un equip de la Universitat de Barcelona (UB) que ha installat aparells que graven sons a Boí, Barruera, Cardet i Cóll (Lleida), i els arxius es tracten informticament.

En un comunicat aquest divendres, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha explicat que també du a terme una adequació de l'enllumenat en una rea --la zona E1--, i que l'estudi de la llum artificial segueix el Pla d'Acció de la Reserva i Destinació Turística Starlight.

A l'estiu s'anir repetint la installació d'aquests sensors a diversos municipis, i a la tardor s'espera tenir resultats sobre com la contaminació lumínica altera els animals, perqu la llum regula aspectes fonamentals de la seva fisiologia i conducta, i se sap que la llum artificial pot afectar la condició física, la selecció sexual, l'xit reproductiu, la relació depredador-presa i la competncia entre espcies.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés