Un parc d'oci fet malbé del Montseny crearà un espai sobre canvi climàtic

Publicat 25/1/2020 14:40:05CET
Desperfectes al parc d'oci La Selva de l'Aventura, a conseqüència del temporal Gloria.
SELVA DE L'AVENTURA

GIRONA, 25 gen. (EUROPA PRESS) -

El parc d'oci La Selva de l'Aventura, situat en un bosc del massís del Montseny, ha decidit "construir un espai educatiu sobre l'emergència climàtica després d'haver patit greus desperfectes en les seves instal·lacions" a causa del temporal Gloria, i ha fet una crida a institucions, entitats, organitzacions i particulars a col·laborar amb el parc en aquesta iniciativa.

La Selva de l'Aventura ha perdut el seu circuit de llits elàstics, que es va enfonsar després que el temporal arrenqués els arbres que el sostenien, i ha detectat danys en els elements dels quals es compon el seu circuit acrobàtic i l'atracció del salt pendular, ha informat el parc en un comunicat aquest dissabte.

La propietària del parc, Karin van Veen, ha explicat que la direcció i els treballadors han acordat "fer un pas endavant i tenir la missió de sensibilitzar davant el canvi climàtic, suscitar l'acció i el compromís mediambiental", mostrant les conseqüències dels temporals sobre els boscos en un espai educatiu dins del mateix parc, situat en el terme municipal d'Arbúcies (Girona).

Aquest nou espai serà "un museu a l'aire lliure que ensenyarà com queda un bosc després d'un episodi climàtic violent", escenari que els visitants podran contemplar mentre recorren passarel·les per sobre i per sota dels arbres caiguts, degudament apuntalats, en un recorregut que incorporarà explicacions sobre el clima.

"Volem que sigui interactiu, educatiu i impactant", ha explicat van Veen, i ha afegit que un cop estigui habilitat esperen rebre la visita d'escoles entre setmana, i de famílies i particulars el cap de setmana.

Contador