Publicat 13/4/2019 17:40:06 +02:00CET

El Papa a uns joves estudiants: "Allibereu-vos de la dependència del telèfon"

Papa Francisco
QUIRONSALUD - Archivo

ROMA, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

El Papa ha instat un grup de joves estudiants d'un cntric institut de Roma (Itlia) que s'alliberin de la "dependncia del telfon", que ha considerat una "droga" que redueix la comunicació a "simples contactes".

"El telfon mbil serveix per comunicar, per a la comunicació. És molt agradable comunicar-se, per hi ha un perill que aquesta droga redueixi la comunicació a simples contactes. La vida no va de posar-se en contacte sinó de comunicar-se", ha dit el pontífex davant els alumnes del centre Visconti de Roma.

"Allibereu-vos de la dependncia del telfon", ha exhortat a continuació.

Per al Papa, hi ha moltes dependncies a les quals estan exposades els adolescents, per segons ha assenyalat "la del telfon est molt present" en la societat. "El telfon és útil, cal usar-lo, és bonic que tots spiguen usar-lo, per quan et converteixis en esclau del telfon, perdrs la llibertat", ha dit referent a aix.

D'altra banda, el bisbe de Roma també ha abordat el problema del bullying en els instituts, terme amb el qual es denomina a l'assetjament escolar. Així ha instat al fet que no hi hagi ni "guerres", ni "agressions" en el collegi on estudien aquests joves els quals ha rebut en audincia privada. "Sento tant dolor quan en una escola hi ha assetjament", ha confessat el Papa. I finalment els ha exhortat a lluitar "contra aquesta agressivitat" que és una "llavor de la guerra". "Lluiteu perqu hi hagi pau sense assetjament, gens d'assetjament", ha concls.