Publicat 22/6/2019 16:22:20CET

El papa, contra l'avortament i l'eutanàsia: "Guarir vol dir respectar el do de la vida des de l'inici fins al final"

El papa Francesc I en una imatge d'arxiu
Alessia Giuliani - Archivo

ROMA, 22 juny (EUROPA PRESS) -

El papa ha condemnat l'avortament i l'eutanàsia en assenyalar que "guarir vol dir respectar el do de la vida des de l'inici fins al final" mentre que ha convidat als metges a ser propers a aquells que travessen "moments de prova a causa de la malaltia".

"Les primeres comunitats cristianes amb freqüència presentaven Jesús com un metge', destacant la constant i plena atenció de compassió que tenia amb tots els que sofrien qualsevol gènere de malaltia", ha declarat el pontífex.

Francesc ha fet aquestes consideracions durant l'audiència amb els membres de la Federació Internacional de les Associacions Mèdiques Catòliques, reunits a Roma per celebrar la seva consagració al Sagrat Cor de Jesús.

El papa ha assenyalat que Jesús trenca el judici de condemna amb què amb freqüència s'etiquetava el malalt com a pecat i ha explicat que amb aquesta "proximitat compassiva" manifesta l'amor infinit de Déu Pare cap als seus fills més necessitats.

Així ha manifestat que la cura de les persones malaltes es presenta com una de les "dimensions constitutives" de la missió de Crist i, per això, "roman com a tal en aquella Església".

El papa ha agregat que també és important "la manera en què Jesús es preocupa dels malalts i dels quals sofreixen". "Amb freqüència toca aquestes persones i es deixa tocar per elles", ha conclòs.