Publicat 1/4/2019 10:16:43 +02:00CET

El papa assegura que va plorar en veure una concertina com les de Ceuta i Melilla: "No podia creure-ho"

El papa assegura que va plorar en veure una concertina com les de Ceuta i Melilla: "No podia creure-ho"
Pope celebrates Penance

ROMA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

El papa Francesc ha reconegut aquest diumenge que va plorar en veure una concertina com les que hi ha a les tanques de Ceuta i Melilla per evitar l'entrada de migrants. Així ho ha comentat durant la roda de premsa en el vol papal quan tornava del seu viatge de dos dies al Marroc.

El Pontífex va rebre la concertina de mans del presentador Jordi Évole, que el va entrevistar per al programa 'Salvados' el passat 22 de mar, encara que s'ha difós precisament aquest diumenge.

"Quan Jordi Évole em va fer l'entrevista, em va mostrar un tros d'aquest filferro amb ganivets. Et dic sincerament que em va commoure i després, quan se'n va anar, vaig plorar. Vaig plorar perqu no entra tanta crueltat dins del meu cap i el meu cor. Aquesta no és la manera de resoldre el greu problema de la immigració", ha dit.

Francesc assegura que entén els governs que tenen "la patata calenta a les seves mans" per considera que ha de resoldre's d'una altra manera. "Quan vaig veure aquest filferro, amb ganivets, semblava que no podia creure-ho", ha sentenciat. En l'entrevista, el papa havia recalcat que aquest tipus d'instruments demostren "fins on és capa de decaure la humanitat d'un ésser hum" i advertia que la "inconscincia" fa que la societat s'acostumi a aquestes prctiques.

"Els constructors de murs, ja sigui amb fulles ganivetades o maons, es convertiran en presoners dels murs que fabriquen", ha afegit per parlar també d'un documental sobre migrants que són retornats i acaben a presons no oficials. També ha fet referncia a una conversa amb el mandatari Alexis Tsipras, que li va explicar les dificultats del fenomen migratori per va afegir que "el drets humans estan abans que els acords. "Aquesta frase mereix el Premi Nobel", ha puntualitzat.

En aquest mbit, ha advertit sobre "moltes persones de bona voluntat atrapades per la por", que és el "sermó habitual del populisme: la por". I com havia fet en l'entrevista amb Évole, ha recalcat que la por és el comenament de les dictadures.

També s'ha referit a la venda d'armes al Iemen "per matar nens" per part d'Europa. "Europa, si vol ser la mare Europa i no l'via, ha d'invertir, ha d'intentar intelligentment augmentar l'educació, la inversió, per evitar l'emigració no per la fora sinó per la generositat, l'educació, les inversions econmiques", ha assenyalat.

En tot cas, ha reconegut que un país "no pot rebre tothom" per "hi ha tot una Europa per distribuir migrants". A més, ha posat Sucia com un exemple d'integració de migrants amb "generositat".