Publicat 11/5/2020 18:36:09 +02:00CET

La pandèmia genera en un mes la meitat de residus sanitaris de Catalunya d'un any

Voluntaris de l'ONG Proactiva Open Arms preparen en un passadís el material per realitzar test ràpids de Covid-19 als residents de la Residència Geriátrica Redós de Sant Pere de Ribes/Barcelona/Catalunya (Espanya) a 30 d'abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha tractat durant el mes d'abril la meitat de residus sanitaris de baix risc que gestionaria habitualment en tot un any a causa de la pandèmia del coronavirus, ha informat la Generalitat en un comunicat aquest dilluns.

Concretament, les incineradores de residus municipals han rebut 1.170 tones de residus de baix risc (com mascaretes i bates), mentre que empreses especialitzades han tractat fins a 606 tones de residus de major complexitat.

En total, a Catalunya s'han generat 1.776,81 tones de residus sanitaris durant el mes d'abril, procedents de centres hospitalaris i hotels medicalitzats de tot el territori que han atès a pacients amb coronavirus.

L'alt volum de residus, han informat des del Govern, ha obligat a habilitar les plantes de valorització energètica de residus municipals, que han absorbit la gestió de l'escreix.

Per la seva banda, les empreses especialitzades autoritzades han dut a terme els seus habituals procediments de destrucció dels residus: sotmetent-los a unes condicions de temperatura i pressió mitjançant la injecció de vapor d'aigua "suficients per provocar la seva esterilització".

Contador