Publicat 12/7/2019 17:59:20 +02:00CET

El Palau de la Música recordarà els deu anys del desfalc amb el documental 'Resurrecció'

S.Halsey, J.Oller, M.Carulla i J.pi
EUROPA PRESS

El vídeo fa servir com a banda sonora el concert recent de Gustavo Dudamel

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

El Palau de la Música Catalana de Barcelona commemorarà els deu anys del desfalc de 23 milions d'euros per part del seu expresident, Fèlix Millet, amb el documental 'El Palau de la Música (Resurrecció)' produït per Bradcaster i que estrenarà el proper 23 de juliol a la pàgina web, a part de projectar-lo en els mitjans de comunicació, cosa que està estudiant.

En roda de premsa aquest divendres, la presidenta de l'Orfeó Català-Palau de la Música, Mariona Carulla, ha destacat que el cas Millet va suposar un desfalc per a la institució i que a l'espera que el Tribunal Suprem ratifiqui la sentència condemnatòria, han treballat per convertir "la crisi en una oportunitat".

Aprofitant la presència de Gustavo Dudamel el 27 de juny dirigint la 'Simfonia número 2', de Gustav Mahler coneguda com 'Resurrecció', el Palau ha rodat aquest documental inèdit que explica l'episodi des de dins i en primera persona de la mà de directius, treballadors, cantors i artistes, com el mateix Dudamel.

Durant 55 minuts, el vídeo explica el procés de renaixement del Palau amb un criteri periodístic i amb aquest últim concert de Dudamel com a banda sonora, i no inclou les imatges de l'escorcoll policial perquè les ha vist tota la societat, sinó una mirada des de dins.

IGNORAR-HO O RECORDAR-HO

El director general, Joan Oller, ha dit que una opció era ignorar que es compleixen deu anys de l'escorcoll aquest 23 de juliol, i l'altra fer un concert: "Però no semblava la manera d'enfocar-ho".

El resultat ha estat aquest documental que dona veu a les emocions, sense fugir dels assumptes delicats, en un format que apel·la a la "feliç connexió" entre el tancament d'aquests deu anys i el concert de Dudamel amb 'Resurrecció', una metàfora que va semblar adequada al Palau.

Així mateix, durant el 23 de juliol el Palau acollirà la producció 'Circa' amb el Festival Grec i pogramarà per primer cop circ acrobàtic contemporani basat en 'La consagració de la primavera', d'Igor Stravinsky, una metàfora de la innovació a la qual vol orientar-se el Palau.

Sobre la ratificació de la sentència provisional, que va condemnar a nou i set anys de presó Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, respectivament, Oller ha concretat que la defensa ha costat gairebé 6 milions al Palau, i que espera que aquesta ratificació sigui ràpida.

APOSTA INNOVADORA

El Palau ha presentat el nou pla estratègic 2019-2022 basat en la "continuïtat", el compromís social i la catalanitat, amb una important aposta per la innovació i donant centralitat als cors.
Oller ha destacat també la cura del patrimoni, i ha revelat que al Palau li faltava una llicència mediambiental actualitzada, però que es va resoldre el 2014, i que els permet ara complir amb tots els estàndards de seguretat.

Entre les línies del pla estratègic hi ha donar-li més força al projecte digital del Palau, estudiar l'ampliació de la programació pròpia amb més ús del Petit Palau amb altres tipus de sintonies com músiques del món i jazz; ampliar el projecte social i educatiu, i reforçar el sentit de comunitat.

Pel que fa a aquesta temporada, ha avisat que aquest any es reformarà la climatització de la sisena planta, i també es farà una tasca de manteniment de la façana revisant les escultures i les baranes.

També ha destacat com un repte vetllar per la qualitat d'alguns concerts que la sala acull en lloguer a tercers: "Ens preocupa la qualitat d'aquests concerts i la imatge que projecten", i ha avisat que prendrà algunes mesures en aquest terreny.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  La jutgessa no ratifica el nou confinament a diversos municipis de Lleida

 4. 4

  Coronavirus.- Uns 300 concentrats a Lleida contra el confinament de diversos municipis

 5. 5

  Fiscalía de Lleida se opone al nuevo confinamiento en varios municipios por el coronavirus