Publicat 15/03/2019 17:32CET

El Palau de la Música estrena un "viatge tímbric" per a nadons

El Palau de la Música estrena un "viatge tímbric" per a nadons
EUROPA PRESS

Inclou canons i melodies de tradició anglesa i catalana

BARCELONA, 15 mar� (EUROPA PRESS) -

El Palau de la Música Catalana estrenar aquest dissabte l'obra per a nadons 'Twinkle Twinkle Baby Star', un concert-espectacle que suposa un "viatge tímbric" per als seus assistents.

En roda de premsa aquest divendres, la portaveu del servei educatiu, Gemma Canadell, ha concretat que aquesta pea, per a nens de 0 a 3 anys, és una producció prpia del Servei Educatiu del Palau emmarcat en el cicle Concerts Familiars, en qu els nens són més exigents que els pares, ha avisat.

Canadell ha dit que el repertori no és gratut, sinó que té una vocació didctica, i en futures funcions anir acompanyat d'un dossier perqu les famílies puguin treballar-ne els continguts: "No és una classe de música, per els continguts hi són", de manera que es multiplica l'experincia artística.

"En un únic concert no dona temps a veure tot el que passa", ha subratllat la violoncellista Nerea de Miguel, perqu els nens capten més sons que els adults, i ha concretat que és interessant anar canviant de lloc durant l'obra per percebre diferents sensacions.

La proposta conté una selecció de canons i melodies de tradició anglesa i catalana des d'una visió moderna i integradora, sense ser gaire minimalista, ha avisat.

De Miguel ha lamentat que els continguts infantils es facin d'una manera tan "simple", i contrriament a aix, la proposta resulta molt exigent a nivell musical.

"Per al músic és molt complicat perqu estem tocant i ballant alhora", ha destacat De Miguel, que ha insistit en una vessant viatgera de l'espectacle.

COREOGRAFIA AMB ATMOSFERA

La coregrafa Olga Cobos ha explicat que sempre ha estat formant ballarins amb una altra mirada, i que en aquest espectacle es tracta de donar "confiana" als ballarins i dirigir-los en un món en qu els nens visquin una determinada atmosfera.

"Va ser molt intutiu", ha descrit Cobos, que ha confessat que el seu repte ha estat assumir el concepte que "menys és més", i ha dit que aquesta és la seva primera coreografia per a músics.

Amb arranjaments musicals de Marc Timón, i sota la direcció coreogrfica d'Olga Cobos amb CobosMika Company, la proposta compta amb cinc intrprets multiintsrumentistes, que fan servir instruments de grans dimensions.

Aquest concert també es presentar en el cicle Escoles al Palau, en qu participen més de 50.0000 nens i joves de tot Catalunya per promoure els valors fundacionals de l'Orfeó Catal.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés