Publicat 13/11/2019 17:21:10 +01:00CET

Paco Giménez, Premi Nacional d'Il·lustració: "La gent jove que vol dedicar-se a això ho té complicat"

Ilustració per a La Ilíada
PACO GIMÉNEZ

MADRID, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

Paco Giménez ha estat guardonat aquest dimecres amb el Premi Nacional d'Il·lustració 2019, un reconeixement que, segons ha assenyalat, li permet tirar endavant un projecte personal per gaudir "sense presses ni aclaparaments" i allunyar-se dels encàrrecs gràcies als 20.000 euros amb els quals està dotat aquest guardó.

L'il·lustrador creu que existeix molta "precarietat" en aquesta professió i està convençut que "la gent jove que vol dedicar-se a això ho té complicat", tal com ha assenyalat l'il·lustrador en declaracions a Europa Press poc després de conèixer la notícia del premi.

"Es publica molt i de molt bona qualitat, però paral·lelament no es pot viure d'això", ha assenyalat el premiat, que rep aquest reconeixement per mantenir "la qualitat i la frescor" en les seves quatre dècades de trajectòria, segons ha destacat el jurat.

Segons ha indicat, porta diversos anys retirant-se perquè "en la crisi els encàrrecs s'han reduït molt i la majoria es fan en condicions contractuals" que no li interessen "gens ni mica".

Giménez ha dedicat la gran part de la seva carrera a la il·lustració infantil i juvenil, un àmbit que li agrada molt i un dels pocs, segons reconeix, que permet desenvolupar la professió, tot i que reconeix que està "pitjor pagat" del que ho han estat altres sectors, com la publicitat.

Quant al món digital, Giménez (València, 1954) ha assenyalat que es va incorporar "relativament aviat" i treballa "a mig fer": fa "manualment alguns dibuixos" i acaba el color amb l'ordinador. No obstant això, reconeix que es resisteix a entrar en les "xarxes socials", que no l'atreuen, malgrat ser conscient que els clients es mouen en aquest àmbit.