Publicat 19/05/2021 07:48CET

Pacients amb càncer de mama HER2-positiu podrien prescindir de quimioteràpia segons un estudi

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

Investigadors de l'International Breast Cancer Center (IBCC) han liderat un assaig clínic que conclou que el PET-TAC podria identificar al voltant d'un 40% de pacients amb càncer de mama HER2-positiu localitzat que podrien prescindir del tractament amb quimioteràpia.

La revista 'The Lancet Oncology' ha publicat els resultat d'un estudi que ha implicat investigadors de 45 centres situats en set països europeus i ha inclòs un total de 356 pacients amb càncer de mama HER2-positiu localitzat.

Aquestes pacients van rebre aleatòriament trastuzumab i pertuzumab amb quimioteràpia, el grup A de l'estudi amb 71 pacients inclosos; o sense quimioteràpia, el grup B de l'estudi amb 285 pacients.

Totes les pacients es van sotmetre a una prova d'imatge amb PET-TAC després de dos cicles de tractament per observar d'una manera precoç la resposta tumoral: els resultats i la resposta patològica aconseguida van determinar el tractament a seguir en les pacients incloses en el Grup B de l'estudi.

L'objectiu de la comunitat científica és trobar estratègies de tractament que permetin curar aquestes pacients sense necessitat de l'ús de quimioteràpia --estratègies de desescalada terapèutiques--, consistents a eliminar "tractaments innecessaris i tòxics" sense que això tingui un impacte negatiu en el pronòstic de la pacient.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés