Publicat 9/2/2020 12:23:49 +01:00CET

El pacient britànic a Palma està "sa" i aïllat i Sanitat no descarta la infecció de la seva família

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en roda de premsa
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha assegurat que el ciutadà britànic que ha donat positiu en coronavirus a Palma de Mallorca està "sa" i aïllat a l'Hospital Universitari Son Espases.

"Ara per ara aquesta bé de salut, amb pràcticament cap simptomatologia. Està sa, però cal mantenir-lo en aïllament", ha assenyalat aquest diumenge Simón en roda de premsa després d'haver-se conegut el segon cas positiu per coronavirus a Espanya.

Tot i que la família del ciutadà britànic ha donat negatiu per coronavirus, Simón ha afirmat que la resta de la família "pot haver-se infectat i no haver donat positiu encara", per la qual cosa ha subratllat que cal fer-los "un seguiment". "No es pot descartar que donin positiu, per la qual cosa cal fer-los un seguiment", ha precisat.

En aquest sentit, ha afegit que les persones sanes "pot ser que estiguin a l'hospital, però no estan hospitalitzades" i ha destacat que una nena de la família "té simptomes de grip, i que s'ha confirmat que és grip". Simón no ha volgut donar més dades sobre les persones sanes "per no generar problemes de privadesa".