Publicat 23/8/2019 14:16:45 +02:00CET

Un pacient amb càncer de pàncrees, segon mort per listeriosi, a Andalusia

Comparecencia del portavoz de la Consejería de Salud y Familias, José Miguel Cisneros, para abordar las últimas novedades del caso de brote de listeriosis. En el Edificio de Gobierno del Hospital U. Virgen del Rocío.
María José López - Europa Press

SEVILLA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

Un home de 72 anys que patia un càncer de pàncrees en fase terminal és el segon mort per listeriosi a Andalusia, encara que Salut ha aclarit que, des del punt de vista epidemiològic, no consta la ingesta de la carn entatxonada que ha provocat el brot pel qual el 15 d'agost es va activar l'alerta sanitària i que ja afecta 186 persones, després que se n'hagin confirmat 25 casos més.

Així ho ha indicat en declaracions als periodistes el portaveu de la Conselleria de Salut i Famílies pel brot de listeriosi, José Miguel Cisneros, qui ha explicat que la mort d'aquest pacient "ha pogut produir-se per una listeriosi en una situació de malalt terminal i, per tant, sigui un cas relacionat amb la listèria del brot, o ha mort per la infecció per listèria d'un pacient característicament vulnerable com són aquests".

A més, ha assenyalat que es tracta d'un home que va ingressar el 10 d'agost amb un episodi de febre, després de reiterats ingressos, encara que "des del punt de vista epidemiològic no consta la ingesta del producte", ha incidit. "La biologia molecular ens dirà si la listèria que ha contribuït a accelerar la mort d'aquest pacient era la del brot", ha afegit.