'OT 2020' s'estrena diumenge amb canvis en la mecànica del concurs

Publicat 9/1/2020 16:59:59CET
El programa 'Operación Triunfo', amb el presentador R.Leal, professors i jurats (Arxiu).
EUROPA PRESS

Es podrà nominar el favorit i el jurat comptarà amb Nina

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

La 1 de RTVE estrenarà aquest diumenge una nova edició del concurs 'Operación Triunfo' en una edició que tornarà a presentar Roberto Leal i tindrà nous professors i jurats, a més de canvis en la mecànica del concurs per fer-lo més exigent.

El concurs presentarà novetats en la seva mecànica i augmentarà la pressió sobre els concursants perquè tots podran ser nominats i els professors, si consideren que no han estat a l'alçada, podran abstenir-se de salvar-ne un, ha informat RTVE.

També varien els privilegis del favorit: l'audiència continuarà elegint un concursant, però no tindrà immunitat, perquè el jurat podrà proposar-lo per abandonar l'Acadèmia després de la seva actuació.

Cada setmana es farà saber el privilegi del favorit de la setmana: cantar en solitari o triar parella, repertori o salvar algú de la nominació, entre d'altres possibilitats.

'OT 2020' també sotmetrà les cançons en grup a examen, per la qual cosa els intèrprets hauran de mantenir l'entrega i l'esforç en aquestes actuacions, ha destacat el programa.

El director de Gestmusic Endemol Shine Group, Tinet Rubira, ha assegurat que aquesta edició del concurs serà "més exigent" perquè el mercat ho és cada cop més, i el jurat tindrà llibertat per nominar totes les persones que creguin que ho mereixen, els professors podran no salvar i el favorit no serà immune a la nominació.

Més de 10.000 persones es van presentar a les proves que es van celebrar a nou ciutats, de les quals 30 han estat preseleccionades per a la Gala 0, que donarà a conèixer els 18 aspirants a entrar a l'Acadèmia i en la qual s'estrenarà un plató de 1.200 metres quadrats

NOVETATS EN EL PROFESSORAT

L'Acadèmia continuarà amb Noemí Galera al capdavant i amb Manu Guix com a director musical, mentre que Zahara serà l'encarregada de les classes de cultura musical i Ivan Labanda el nou professor d'interpretació.

S'incorporaran classes d'anglès a càrrec d'Eiran James; Natalia Calderón serà la nova professora de veu i moviment; Cesc Escola, el de fitnes, i Cristian&Mario seran els nous professors de dansa.

En la resta de disciplines es mantenen Vicky Gómez (coreografia), Mamen Márquez (directora de tècnica vocal), Laura Andrés (tècnica vocal), Joan Carles Capdevila (llenguatge musical) i Andrea Vilallonga (imatge i protocol).

JURAT

El jurat d''OT 2020' també renovarà completament la seva composició, que tindrà Nina, la primera directora de l'Acadèmia d'OT; la cantant i compositora Natalia Jiménez; el director de Cadena 100, Javier Llano, i el músic Javier Portugués 'Portu'.

El programa tornarà a tenir El Chat com la culminació de cada gala, reforçarà la seva estratègia digital transmèdia per ampliar el concurs més enllà de les gales i amplia el seu univers digital amb una nova aplicació per a assistents de veu.

El concurs no tindrà una relació directa amb una multinacional discogràfica i incorpora a l'Acadèmia la figura d'un manager per orientar els concursants: En la part final del concurs es farà "un draft, com a l'NBA" obert a companyies i agències de representació amb interès per als artistes, ha dit Rubira.

Contador