Actualitzat 21/03/2014 14:55

Oriol Broggi dirigeix 'L'orfe del clan dels Zhao'

Escena de 'L'orfe del clan dels Zhao'
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 Mar. (EUROPA PRESS)

El director teatral Oriol Broggi aprofundirà en el sacrifici individual com a camí per aconseguir el bé col·lectiu a l'obra 'L'orfe del clan dels Zhao'.

   Segons ha informat aquest divendres el director en roda de premsa, l'obra és del dramaturg xinès Ji Junxiang, que va viure al segle XIII, i que podria haver recollit una història del segle I.

   L'obra, que es divideix en dues parts, narra com un metge es veu immers en unes penes entre clans i decideix adoptar un nen per a salvar-lo d'una acarnissada matança, amb la finalitat de fer una cosa bona per a una societat fosca.

   El repartiment el componen Julio Manrique --anterior director del Teatre Romea, i que ha estat qui va programar l'obra--, Pablo Derqui, Lluís Marco, Marta Marco, Borja Espinosa, i el músic Joan Garriga --líder del grup La Troba Kung-Fu--, que oferirà música en directe.

   Garriga, que tocarà instruments orientals i alguns de tan occidentals com l'acordió a l'escenari, ha assenyalat que el repertori té tres de les seves cançons i algunes altres que ha versionat.

ORIENTAL

   Broggi ha comentat que, tot i que l'obra té origen oriental, s'ha adaptat "a mig camí entre occident i la Xina", i que per als tocs orientals també s'han inspirat en la cultura japonesa, ja que ha afirmat ser admirador de les pel·lícules del japonès Akira Kurosawa.

   L'actriu Marta Marco ha definit la història com "un conte per a adults", i ha postil·lat que una de les belleses de l'obra és precisament la manera com s'explica la història.

   "És com una tragèdia grega", al que ha afegit que el poder de reflexió al qual condueix l'obra és extraordinari, per tots els conceptes universals que es discuteixen al llarg de les dues hores que dura el muntatge.

   El director ha emfatitzat que en el muntatge hi ha una feina actoral molt dura, i que tot i que "els actors van molt vestits de xinesos, estan despullats davant del públic", ja que l'escenografia és simplificada i l'escenari es troba envoltat de butaques.

   L'actor Lluís Marco, que interpreta un savi, ha compartit la satisfacció que li produeix interpretar un home que utilitza "frases impactants que sostenen que l'home és ancestralment corrupte".

   En aquest sentit, ha remarcat que l'obra pot vincular-se al context actual, ja que el savi es retira al camp avorrit de tanta corrupció com hi havia al govern del qual formava part.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés