Publicat 8/7/2019 11:41:30 +02:00CET

Organitzacions feministes convoquen mobilitzacions a tot Espanya per donar suport a la víctima de 'La Manada de Manresa'

Convocatòria De Concentració En Suport De La Víctima De ‘La Manada’ De Manresa
AYUNTAMIENTO DE BLANES

MADRID, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

Diverses organitzacions feministes han convocat aquest dilluns, 8 de juliol, a tot Espanya mobilitzacions en senyal de suport a la víctima de 'La Manada de Manresa', la jove que va denunciar sofrir una agressió sexual múltiple el 2016 a Manresa (Barcelona) quan tenia 14 anys d'edat.

El cas s'està jutjant a l'Audiència de Barcelona i, precisament aquest dilluns està prevista la declaració de la víctima i de diversos testimonis. Per a sis dels set acusats, que han negat la seva implicació en els fets, la Fiscalia demana inicialment condemnes per un delicte d'abús sexual --no d'agressió sexual ja que no s'observa violència en els fets--. En qualsevol cas, la Fiscalia no descarta elevar els càrrecs a agressió una vegada escolti el testimoniatge de la víctima.

Aquest cas s'ha fet públic amb prou feines unes dies després que el Tribunal Suprem publiqués la sentència definitiva sobre el cas de 'La Manada' dels Sanfermines de 2016, per la qual s'ha condemnat a 15 anys de presó els cinc acusats per un delicte continuat de violació. L'alt tribunal va corregir així les anteriors condemnes judicials que absolien els cinc homes del delicte d'agressió sexual --en no observar ni violència ni intimidació en els fets-- i els condemnava per un delicte d'abús.

Aquestes decisions judicials van fer sortir al carrer organitzacions feministes a tot Espanya al crit de 'No és No', per protestar contra la "justícia patriarcal" i reivindicant que 'només sí és sí' i que el consentiment sexual ha de ser exprés.

En aquesta línia, centenars d'organitzacions feministes de caràcter local han convocat concentracions durant la tarda d'aquest dilluns per donar suport a la víctima de la Manada de Manresa i expressar el seu rebuig a la qualificació inicial de la Fiscalia. A Madrid, hi ha mobilitzacions previstes a Sant Sebastià dels Reis, Torrejón d'Ardoz, Coslada, o abans a la Junta Municipal de Vallecas, entre d'altres.

"ET TOCA A TU"

Els fets van ocórrer la nit del 29 d'octubre de 2016 en una festa en una fàbrica abandonada al Camí Torre d'en Vinyes de Manresa, a la qual van acudir els acusats i en la qual hi havia unes 20 persones, en la seva majoria menors, segons el relat de l'escrit d'acusació de la Fiscalia.

Ja de matinada de l'endemà, l'acusat Bryan Andrés M.C. va emportar-se la víctima a una caseta abandonada a la zona "sent plenament conscient de l'estat d'embriaguesa en què es trobava i amb la intenció de satisfer els seus desitjos sexuals" i la va penetrar vaginalment.

Al cap d'una estona, es va dirigir a l'altra caseta en la qual es trobaven la resta dels processats i li va dir al processat Walter Diego C.: "Va, et toca a tu, 15 minuts cadascú i no tardis". Així, els sis acusats la van penetrar "per torns", segons la Fiscalia, mentre que el setè implicat es va quedar mirant mentre es masturbaba.

El fiscal del cas de 'La Manada de Manresa' demanava en el seu escrit d'acusació, recollit per Europa Press, penes que van des dels deu anys de presó fins als 19 anys i sis mesos pels sis acusats, i per al setè, que només està acusat d'un delicte d'omissió de socors, una multa de 4.320 euros.