Publicat 17/04/2019 17:21CET

Operació Sortida Setmana Santa 2019: les millors i les pitjors hores per conduir durant les vacances

S.Santa.- La operación salida comienza con retenciones en Madrid, Barcelona, Sevilla, Málaga, Valencia, Logroño y Murcia
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 17 abr. (EDIZIONES) -

La Direcció General de Trnsit va engegar el divendres 12 d'abril l'Operació Especial de Setmana Santa, en la qual s'espera un total de 15,5 milions de desplaaments a la carretera, un 7,4% més que el 2018. Estar dividida en dues fases, la primera durant el cap de setmana del 12 al 14 d'abril, i la segona, que ser la més important per coincidir amb els dies festius, del 17 al 22 d'abril.

Dins d'aquesta segona fase, el principal nombre de desplaaments es produir durant l'Operació Sortida, que ser entre el dimecres i Dijous Sant a gran part del país, i entre el Dijous i Divendres Sant en el cas de Catalunya i la Comunitat Valenciana. El final de les vacances donar pas a l'Operació Tornada, que tindr lloc entre el Diumenge de Resurrecció i el Dilluns de Pasqua.

DIMECRES 17

Aquest dimecres comena l'Operació Sortida a tot el país excepte a Catalunya i la Comunitat Valenciana, i es preveu que a la tarda es produeixin els primers problemes de trnsit, especialment en els accessos als grans nuclis urbans. En concret s'espera circulació lenta entre les 13 i les 15 hores, congestions entre les 15 i les 23 hores i trnsit lent una altra vegada entre les 23 i les 24 hores.

DIJOUS 18

L'Operació Sortida continuar durant les primeres hores del dijous 18 a 15 comunitats (Andalusia, Aragó, Astúries, Canries, Cantbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Balears, Madrid, Múrcia, Navarra, País Basc i La Rioja), amb retencions sobretot a la sortida de nuclis urbans. En aquestes regions, els principals moviments de trnsit es produiran entre les 07 i les 15 hores.

El mateix dia comena l'Operació Sortida a Catalunya i la Comunitat Valenciana, en qu les congestions es produiran als municipis costaners, i entre les 12 i les 23 hores ser la franja horria més desfavorable per conduir.

DIVENDRES 19

Divendres Sant, els principals moviments de trnsit es produiran a Catalunya i la Comunitat Valenciana durant les primeres hores del dia, pels qui decideixin sortir a la carretera divendres en lloc de dijous. A la resta de comunitats no hi haur grans problemes de trnsit, excepte possible trnsit lent en recorreguts de curts en llocs costaners. La franja horria en la qual pot haver-hi congestions, especialment en aquestes dues regions és entre les 09 i les 14 hores.

DISSABTE 20

Dissabte ser el dia més tranquil de la Setmana Santa i no s'espera un nombre elevat de desplaaments. Tot i aix, la DGT informa que es podrien produir problemes de trnsit en alguns punts, especialment en localitats de costa, i que podria haver-hi desplaaments dels qui avancin la seva tornada.

DIUMENGE 21

Diumenge de Resurrecció comenar l'Operació Tornada a Andalusia, Aragó, Astúries, Canries, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid i Múrcia, on s'espera que els problemes de trnsit comencin a les 11 hores i s'estenguin durant prcticament tot el dia, fins a les 24 hores. La DGT estima que hi haur retencions a primera hora als municipis de costa mentre que a última hora es localitzaran en els accessos a grans nuclis urbans.

DILLUNS 22

Aquest dia comenar l'Operació Tornada en aquelles comunitats en les quals ser festiu el Dilluns de Pasqua (Cantbria, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears, Navarra, País Basc i La Rioja), on es preveu trnsit lent i congestions des de les 11 hores fins a la mitjanit, moment en el qual es donar per acabada l'Operació Especial de Setmana Santa.

LES CARRETERES AMB MÉS INTENSITAT DE TRNSIT

Els dies 17 i 18 d'abril, amb l'Operació Sortida, i els dies 21 i 22, amb l'Operació Tornada, seran en els quals es produeixi un nombre més alt de desplaaments i per tant quan les carreteres estaran més congestionades.

Segons la DGT, els trams amb més intensitat aquests dies seran les autovies radials que surten de Madrid (A-1, A-2, A-3...), les que connecten Sevilla amb altres ciutats andaluses com Cadis, Huelva o Mlaga, l'Autovia del Mediterrani entre Valncia i Barcelona, l'Autovia del Cantbric entre Santander i Bilbao o l'Autopista de l'Atlntic entre la Corunya i Vigo.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés