Open Arms respon a Ábalos que s'arrisquen a multes inassumibles: "Podem acabar a la presó"

Publicat 12/8/2019 11:29:11CET
Oscar Camps, director de Open Arms
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

El fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha retret al ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, les seves declaracions en les quals els acusava d'anar d'"abanderats de la humanitat" i li ha recordat les multes i penes de presó a les quals s'arrisquen per la seva tasca de rescat al Mediterrani.

"Posem en perill el patrimoni de les nostres famílies, perquè les multes són inassumibles; la llibertat perquè podem acabar a la presó i els nostres títols professionals; fixi's si no prenem decisions per desobeir una espècie de decret que ens impedeix rescatar", ha replicat Camps a Ábalos en una entrevista a la COPE recollida per Europa Press.

El fundador de l'ONG ha demanat "sentit comú" al Govern espanyol al que acusa de "posar-se de perfil", en no haver demanat la intervenció de la Unió Europea per tractar de desbloquejar la situació.

Així mateix, ha retret a l'executiu espanyol que s'"oblidi" que l'embarcació de l'Open Arms té pavelló espanyol. "Haurien de protegir-nos, igual que fan amb Salvament Marítim, davant aquesta situació d'indefensió en la qual ens amenacen amb multes i sancions", ha insistit Camps, qui ha assegurat "sentir indignació".

Quant a la situació de l'embarcació que porta 11 dies al Mediterrani a l'espera de poder desembarcar els 150 migrants que van a bord, ha explicat que és cada vegada més "complexa" i ha plantejat la possibilitat de demanar permís per poder apropar-se a port davant l'empitjorament de les condicions meteorològiques. "No podem continuar a la deriva amb onades de dos metres", ha indicat Camps.

Segons ha explicat, "la situació és difícil, el vaixell és molt petit, té 65 anys, les condicions són sufocants, la meteorologia comença a ser adversa; logísticament podem resistir el que faci falta però anteposarem la salut d'aquestes persones a qualsevol altre criteri, perquè no es fan a la idea del que és viure així".