Publicat 20/8/2019 21:48:03 +02:00CET

Open Arms sobre l'ordre de desembarcament: "Per fi s'acaba el malson"

Open Arms
OPEN ARMS

BARCELONA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

Proactiva Open Arms ha celebrat aquest dimarts l'ordre de la Fiscalia d'Agrigento (Itàlia) de desembarcament: "Per fi s'acaba el malson i les 83 persones a bord rebran assistència immediata a terra", ha indicat l'ONG catalana en una anotació de Twitter recollida per Europa Press.

La Fiscalia d'Agrigento ha ordenat el segrest provisional de l'Open Arms i el desembarcament de les desenes de migrants i refugiats que segueixen a bord al port de Lampedusa (Itàlia), hores després que el fiscal Luigi Patronaggio examinés les condicions del vaixell de l'ONG.

Patronaggio estima necessària aquesta mesura per les condicions en què es troben els migrants i malgrat que el Govern espanyol ha anunciat aquest dimarts l'enviament d'un patruller a Lampedusa per traslladar a un port balear als migrants.

El fundador de l'ONG, Òscar Camps, ha destacat que, després de 19 dies, els migrants rescatats desembarcaran en Lampedusa i ha assegurat que la confiscació temporal del vaixell "és un cost que Proactiva Open Arms assumeix per assegurar que les persones a bord puguin ser ateses".

Ha considerat "indispensable prioritzar la seva salut i seguretat en aquesta emergència humanitària".