Publicat 19/8/2019 13:53:42 +02:00CET

Open Arms acusa Carmen Calvo de "tergiversar la realitat" en afirmar que van poder desembarcar a Malta

Ricardo Gatti, director d'Open Arms Itàlia.
EUROPA PRESS - Archivo

Insisteix que desembarcar a Palma o Maó no és viable perquè no es donen les "condicions de seguretat" necessàries per cobrir el trajecte

PALMA DE MALLORCA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

El director d'Open Arms Itàlia, Ricardo Gatti, ha acusat aquest dilluns la vicepresidenta del Govern d'Espanya en funcions, Carmen Calvo, de "tergiversar la realitat" en afirmar que el vaixell de l'ONG "podia haver entrat a Malta" per desembarcar els migrants però que "no va voler" i "van anar cap a Itàlia".

En declaracions a Europa Press, el representant d'Open Arms ha negat aquestes afirmacions de Calvo i ha assegurat que va haver-hi un intent de traslladar 39 persones a un patruller maltès.

Es tractava de persones recollides a l'últim rescat en zona SAR ('Search and Rescue'), quan el vaixell ja comptava amb 121 migrants que portaven dies a bord.

Segons la versió de l'ONG, quan s'estaven preparant pel trasbord, va haver-hi nerviosisme entre els rescatats que portaven més dies a la nau, que no entenien per què el grup que acabava d'arribar podia desembarcar i ells havien de romandre a bord.

Això va desencadenar una situació tibant i violenta, amb episodis d'autolesions entre els rescatats, que va provocar que s'avortés l'operació, segons ha explicat Gatti.

D'altra banda, el director d'Open Arms Itàlia ha insistit que desembarcar a Palma o Maó no és viable perquè no es donen les "condicions de seguretat" necessàries per cobrir el trajecte, que implicaria més de dos dies de viatge.

Per Gatti, les "solucions d'Espanya" són "ridícules" i "denoten falta d'intenció" per part del Govern.