Publicat 11/8/2020 10:57:31 +02:00CET

Onze detinguts a Catalunya i un a València per falsificar permisos de residència

"La Policia Nacional Deté A Dotze Persones I Desarticula Una Xarxa Que Falsificava Targetes De Residència De Ciutadans Indis I Pakistanesos "
POLICÍA NACIONAL

   Fingien matrimonis amb dones de nacionalitats europees

   BARCELONA, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional ha detingut onze persones a Catalunya i a una altra a València per presumptament falsificar targetes de residència a la Unió Europa (UE) a migrants, als qui cobrava 20.000 euros a canvi de simular un matrimoni amb persones amb nacionalitat espanyola i aconseguir la documentació.

   El cos policial ha explicat en un comunicat aquest dilluns que els arrestats van aconseguir més d'un milió d'euros amb aquest mètode, i van implicar a una cinquantena de migrants.

   Han detingut set persones a Barcelona, dues a Mataró, una a L'Hospitalet de Llobregat, una a Sitges (Barcelona) i una a València.

   El grup captava principalment persones de l'Índia i el Pakistan que vivien a Espanya i altres països europeus en situació administrativa irregular, i els oferien la possibilitat d'aconseguir la targeta de residència de familiar de ciutadà de la UE a canvi de diners.

   També captaven dones de diversos països d'Europa i els oferien una compensació econòmica per simular ser cònjuges dels migrants, i en el procés falsificaven documents com ara certificats d'empadronament i de matrimoni, contractes de treball i altes a la Seguretat Social.

CONTRA ELS DRETS DELS ESTRANGERS

   Els detinguts estan denunciats per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, pertinença a organització criminal i falsedat documental.

   La Policia ha registrat tres immobles --dos a L'Hospitalet de Llobregat i un a Barcelona--, en els quals ha intervingut 10.000 euros en efectiu, documentació i material informàtic.