Obtenen informació inèdita d'un cor fetal humà amb cardiopatia congènita

Investigació, científics
JUNTA - Archivo
Publicat 7/11/2018 12:39:49CET

BARCELONA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -

Diversos investigadors liderats per científics de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han obtingut informació inèdita d'un cor fetal humà amb cardiopatia congènita per primera vegada.

En el treball, que publica 'Circulation: Cardiovascular Imaging', s'ha descrit per primera vegada, en tres dimensions i de manera no-destructiva, la remodelació detallada de la microestructura cardíaca en un cor fetal humà amb una cardiopatia congènita complexa.

Es tracta del primer estudi que demostra les alteracions del miocardi en cardiopaties congènites en fetus humans a la meitat de la gestació, i ha estat liderat per l'equip d'investigadors del professor d'investigació Icrea del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions Bart Bijnens i de l'investigador de l'University College London, al Regne Unit, Andrew C. Cook.

Les cardiopaties congènites són un grup de malalties que es caracteritzen per la presència d'alteracions estructurals del cor produïdes per defectes en la seva formació durant el període embrionari.

En les cardiopaties congènites, els canvis en l'organització de les cèl·lules del miocardi, en les propietats mecàniques, en el sistema de conducció elèctrica i en el subministrament de sang al miocardi, poden donar lloc a alteracions de la funció cardíaca, tant abans com després de la cirurgia.

La imatge de contrast de la fase obtinguda amb rajos X de llum de sincrotró ha permès obtenir una anàlisi detallada de l'organització dels cardiomiòcits en 3D, la qual cosa no seria possible d'obtenir amb altres tècniques d'imatge.

Amb aquest procediment els autors han pogut observar amb claredat els canvis en l'estructura cardíaca tant macroscòpics com microscòpics així com en el sistema de conducció elèctrica específic d'aquesta patologia congènita complexa.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.