Publicat 09/06/2015 13:37

Una obra de Maria Àngels Anglada i ciència-ficció a la prova de català de les PAU

Selectividad 2015. Alumnos, estudiantes, facultad de Biología, PAU
EUROPA PRESS

El més complicat: un exercici de pronoms de la part comuna

BARCELONA, 9 juny (EUROPA PRESS) -

Un fragment de la novel·la de Maria Àngels Anglada 'El violí d'Auschwitz' i un text de 'Novel·les de ciència. La ciència i la tecnologia en la literatura', de Miquel Barceló, han protagonitzat l'examen de Llengua catalana i literatura de la selectivitat, que realitzen més de 32.000 alumnes catalans de dimarts a dijous.

Aquestes han estat les opcions A i B de comprensió lectora que han hagut d'escollir els estudiants, en una prova sobre la qual hi ha hagut opinions diferents: "Era més complicat l'examen de Català --respecte el de Castellà-- perquè en la part comuna s'han passat molt", ha dit l'alumna Blanca Bardino a Europa Press.

Tot i això, la seva companya de classe Nira Freixes ha afirmat: "El català és la meva llengua materna i sempre se m'ha anat millor. Si tens un bon domini del català, podies fer molt bé la prova".

En la part comuna, han sortit cinc exercicis que consistien a analitzar els pronoms, oracions i sintagmes subratllats, indicant l'opció correcta d'entre quatre respostes; omplir buits amb pronoms febles; formes verbals, i fonètica.

Diversos estudiants han coincidit que aquesta part dels pronoms era la més complicada de tota la prova, i una alumna ha comentat: "M'ha anat bé. El més important era practicar els pronoms relatius i els febles".

SAGARRA I MONTCADA

Respecte a les lectures que s'havien de preparar per a la prova, se'ls ha preguntat per 'El Cafè de la Granota', de Jesús Moncada, i per 'El Cafè de la Marina', de Josep Maria de Sagarra, als quals han hagut de respondre amb un test de 'verdader' o 'fals', entre d'altres activitats.

L'expressió escrita de l'opció A consistia a reescriure un text canviant els temps verbals i la forma dels clítics, a més de redactar un escrit de 125 a 150 paraules sobre les "diversions cruels" que els estudiants coneixen, que és una pregunta que parteix dels actes de tortura que es feien als camps de concentració.

A l'opció B, han escrit un text amb la mateixa extensió sobre l'impacte dels llibres i pel·lícules de ciència-ficció o la literatura fantàstica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés