Publicat 11/3/2019 18:14:41 +01:00CET

Obliguen a indemnitzar amb 45.592 euros una pacient per un retard en diagnosticar un cncer de mama

Ciutat de la Justícia de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El Jutjat de Primera Instncia número 20 de Barcelona ha condemnat una ginecloga amb consulta privada a la ciutat a indemnitzar amb 45.592 euros una pacient per un retard de cinc mesos en el diagnstic d'un cncer de mama.

El retard es va produir en no comunicar a la pacient el resultat d'una prova, i "va afectar l'extensió del cncer", que va causar seqüeles, segons la sentncia, recollida per Europa Press.

La pacient, de 42 anys, va acudir al novembre del 2012 a la consulta per un dolor al pit esquerre i la sensació d'un bony, i la facultativa li va fer una ecografia mamria en qu constava un ndul de 9 per 8 millímetres "amb petita calcificació", ha explicat en un comunicat l'associació Defensor del Paciente, que ha portat la defensa de l'afectada.

Va sollicitar una bipsia --una Punció-Aspiració amb Agulla Fina (PAFF)--, que va detectar que hi havia displsia mamria i s'aconsellava un estudi histolgic, per no se la va avisar fins a l'abril del 2013, quan va acudir a la consulta en veure que el bony havia crescut i retreia el mugró.

En aquesta consulta es va lliurar a la pacient el resultat de la bipsia allegant que no va ser lliurada per un canvi de telfon, per la pacient feia anys que no canviava el número i la seva direcció era la mateixa des dels darrers 17 anys.

En les proves de l'abril es va detectar que el ndul havia crescut dels 9 millímetres anteriors a 14, i que afectava també els ganglis, després de la qual cosa es va operar la pacient al maig del 2013 i se li van extirpar els ganglis afectats, cosa que va causar un quadre secular crnic de dolor d'espatlla, tumefacció del bra esquerre, prdua de fora de la m i dolor.