Actualitzat 23/01/2009 16:21

Obama dóna llum verda a la investigació amb cèl·lules mare embrionàries

EP

WASHINGTON, 23 de gener (OTR/PRESS)

El canvi a la Casa Blanca sembla haver arribat ja a la investigació científica, en un dels seus àmbits més controvertits. L'agència de productes farmacèutics i alimentaris estatunidenca (FDA) ha establert el procediment per portar a terme els primers assajos amb cèl·lules mare d'origen embrionari. Concretament, els nous responsables de l'administració sanitària estatunidenca han autoritzat els investigadors a comprovar si aquestes cèl·lules extretes d'embrions humans són eficaçes per tractar pacients amb danys en la medul·la espinal.

Els assajos amb cèl·lules mare embrionàries van rebre el bloqueig del president George W. Bush, que va al·legar raons morals, i la seva autorització coincideix ara amb l'arrencada del mandat de Barack Obama, qui durant la campanya presidencial ha donat suport a aquesta investigació.

En declaracions a la CNN recollides per otr/press de Thomas Okama, president de Geron Corporation, companyia autoritzada per a la investigació, aquests assajos podrien començar l'estiu que ve. Els assajos s'aplicaran en pacients amb paràlisi grue derivada de danys irreparables en la medul·la espinal, que es creu que podria restituir-se amb l'ús d'aquestes cèl·lules mare. "Un trencament completa de la medul·la espinal no té esperança de recuperació. Això és significatiu ja que es tracta del primer assaig clínic amb un producte basat en material embrionari humà", ha dit Okama.

El primer objectiu de l'assaig és veure si injectar aquestes cèl·lules en els pacients és segur, tot i que Okama ha explicat que també s'observarà si es produeixen signes de recuperació en la medul·la. Els científics seguiran els pacients durant un any després de ser injectats amb la finalitat de comprovar si recuperen algun tipus de funció motriu per sota del punt de la medul·la danyat.

Els assajos afectaran entre vuit i deu pacients amb paràlisi total per sota de la tercera a la desena vertebra.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés