Publicat 02/06/2015 14:43

'Nutrició, Impuls Vital' trenca tòpics sobre l'alimentació i la salut

Imagen de la muestra 'Nutrición, impulso vital'
MUSEU BLAU

La mostra explica el temps òptim d'una migdiada i la quantitat d'ous recomanats

BARCELONA, 2 juny (EUROPA PRESS) -

El Museu Blau de Barcelona acollirà des d'aquest dimarts fins al 31 de maig del 2016 l'exposició 'Nutrició, Impuls Vital', que vol "trencar tòpics" al voltant dels hàbits alimentaris i la salut a través de missatges senzills basats en evidències científiques, ha explicat en roda de premsa el president de la Fundació Iberoamericana de Nutrició (Finut), Ángel Gil.

A més de Gil, la mostra ha estat presentada per la directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Anna Omedes; el director del Parc de les Ciències de Granada --ciutat de la qual procedeix la iniciativa--, Ernesto Páramo, i la xef Carme Ruscalleda, que han destacat la importància d'una alimentació i hàbits saludables.

Produïda per la Finut i el Parc de les Ciències de Granada, la mostra revela que les persones sanes poden menjar set ous a la setmana --i no només tres--, que és més eficient menjar insectes que vedella i que per cremar les calories d'una bossa de patates xips cal anar en bicicleta a ritme intens durant un mínim 60 minuts.

També argumenta amb dades científiques la importància d'una migdiada de no més de mitja hora i de dormir entre sis i vuit hores totes les nits, tenint en compte que durant aquest període "es produeixen funcions reparadores indispensables per mantenir el cos en alerta".

Gil ha destacat que la mostra té una especial dedicació a la piràmide nutricional, amb una construcció tetraèdrica de projecció zenital que aprofundeix en tres binomis: alimentació-nutrició, repòs-activitat física i higiene-medi ambient.

A més, té la recreació d'un mercat amb deu parades, on es mostren les característiques dels grups bàsics d'aliments, així com la seva història i evolució en les diferents civilitzacions.

MENJAR DE TOT

"És important conèixer els aliments i menjar-los tots", amb l'única excepció del tabac, l'alcohol i les drogues, ha matisat Gil, que ha destacat la importància de menjar quantitats raonables i aliments de qualitat.

Ruscalleda ha definit la mostra com a "maca, atractiva i molt necessària, a causa que hi ha molta desorientació amb tot el que és l'alimentació i la salut", especialment pels canvis en els hàbits de vida i la proliferació del menjar porqueria.

Ha advocat per "recuperar la cuina dels llegums, massa oblidats", així com per reduir costos elaborant més quantitat de menjar d'una sol cop per aprofitar-la durant diversos dies.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

L'exposició es complementa amb un programa d'activitats, entre les quals destaquen "les tres festes de la nutrició", que se celebraran el novembre d'aquest any i febrer i maig del que ve a la plaça del Fòrum de Barcelona, ha explicat Omedes.

A més, el Museu Blau acollirà tallers, conferències, 'showcookings' i tastos, activitats amb les quals es podrà aprendre a fer pa, distingir les diferents peces d'un animal, conèixer la cuina sensorial i aprendre nutrició esportiva, entre d'altres activitats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés