Publicat 5/4/2020 13:08:17 +02:00CET

Núria Marín acusa per carta a Torra de falta d'estratègia i autoritat a les residències

Carta (primera pàgina) de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, al president de la Generalitat, Quim Torra, sobre el coronavirus, el 5 d'abril de 2020
DIPUTACIÓN DE BARCELONA

"No podrem recuperar el país si des dels ajuntaments no podem invertir"

BARCELONA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha enviat aquest diumenge una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, en què li retreu falta d'organització sobre les residències de gent gran enfront del coronavirus: "Mai he vist ni una estratègia ni una autoritat definides".

La també alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat constata que li preocupen aspectes de la gestió de la Generalitat en general sobre la situació, i que "el més inquietant és sens dubte la greu situació" de les residències.

Marín considera que s'arriba "tard i malament" a la gestió d'aquests centres davant aquesta situació i que això inquieta interns, famílies i professionals.

Així i tot, assegura que és moment d'aprendre dels errors i "deixar per més endavant l'anàlisi i la crítica", també de cara al futur de la gestió.

Per això li demana, després del coronavirus, ser capaços de recuperar l'economia i, alhora, protegir les persones i les famílies que hi hagin quedat més afectades: "No ens pot tornar a passar com el 2008".

AJUNTAMENTS

Marín valora en la carta tenir "ara" el suport de la Generalitat en la reivindicació històrica dels governs locals per "fer un front comú per reclamar modificacions legislatives" que permetin més capacitat financera, de despesa i inversió als ajuntaments.

"No podrem recuperar el país si des dels ajuntaments no podem invertir per crear riquesa i activitat econòmica", afegeix.

Ha destacat a més l'esforç dels ajuntaments davant el coronavirus i per mantenir alhora la continuïtat en la gestió: "No podem parar les nostres administracions si volem una sortida ràpida", tant sanitàriament com econòmica.

I ha reiterat la "ferma voluntat de col·laboració" del món local, perquè han cregut sempre en la col·laboració institucional, "no només en temps de crisi".

Ha assegurat que seguiran amb aquesta voluntat després de l'emergència, ja que caldrà unitat de les administracions i complicitat del món econòmic i social: "Que per fi estiguem tots a l'alçada quan arribi el moment".