Publicat 01/03/2019 17:05

Una nova tcnica amb infrarojos permet controlar l'activitat d'una molcula dins d'un organisme

Control de l'activitat de les neurones individuals
UAB

CERDANYOLA DEL VALLS (BARCELONA), 1 març (EUROPA PRESS) -

Una investigació, liderada per l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB), ha perms controlar, amb una eficincia de gairebé el 100%, l'activitat d'una molcula dins d'un organisme mitjanant infrarojos.

Es tracta de les anomenades molcules fotoconmutables que en presncia de determinades ones de llum, canvien les seves propietats i aix possibilita un gran nombre d'aplicacions i obre noves línies d'investigació en l'mbit molecular, ha informat aquest divendres la universitat en un comunicat.

"Des de frmacs que actuen únicament en el punt del cos illuminat i, per tant, lliure d'efectes secundaris, fins al control espacial i temporal de qualsevol protena" de la qual es vulgui estudiar el funcionament, ha explicat el professor investigador d'ICREA, Pau Gorostiza, aquest divendres en un comunicat de la UAB.

Els investigadors del Departament de Química de la universitat catalana, Jordi Hernando i Ramon Alibés, han assenyalat que "la tecnologia és molt robusta i precisa per manipular l'activitat neuronal", i han subratllat la importncia dels resultats obtinguts en aquesta línia després d'aplicar-la en ratolins i en un model animal.

Les tcniques emprades fins al moment amb aquest tipus de mtodes eren de lsers de llum contínua violeta o blava per activar els compostos, una metodologia que no permetia localitzar l'estímul.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés