Un nou certificat garantirà que les escoles promoguin hàbits saludables

Estudi, estudiar, estudiant, estudiants, classe, classes, aula, aules, alumne
EUROPA PRESS
Publicat 26/10/2017 17:48:47CET

BARCELONA, 26 Oct. (EUROPA PRESS) -

El nou Model d'Escola Saludable dotarà amb un certificat a les escoles que promoguin la vida saludable entre els nens --des de l'alimentació i l'exercici físic fins a l'educació socioafectiva--, amb l'objectiu de contribuir a millorar la salut en l'etapa escolar i generar un impacte positiu en la seva vida adulta.

Ho ha explicat en un comunicat aquest dijous Aenor, que ha promogut aquest model al costat de Nútrim i Cualtis amb la col·laboració de quatre escoles catalanes per donar resposta als desafiaments globals d'hàbits de vida saludable en la infància en l'entorn escolar.

El model proposa reduir les conductes i hàbits que afavoreixen l'aparició de factors de risc, integrar la salut i hàbits saludables de forma transversal en l'àmbit educatiu, aplicar instruments i estratègies en salut infantil i millorar els coneixements i habilitats en aquest àmbit.

També obtindrà resultats i proporcionarà dades que fonamentin les mesures de salut implantades, a més de millorar la relació del centre educatiu amb altres parts interessades o 'stakeholders'.

Per obtenir el certificat, els centres educatius hauran de complir els requisits proposats pel model, identificant i avaluant els principals aspectes en escenaris com la promoció de la salut --amb hàbits higiènics bucodentals, per exemple--, l'alimentació saludable --amb activitats que evitin trastorns alimentaris-- i l'activitat física --promovent l'esport--.

EDUCACIÓ SOCIAFECTIVA

També treballaran l'educació socioafectiva --impulsant la prevenció de l'assetjament i discriminació--, i el control de l'entorn --per exemple, adequant els espais en seguretat i temperatura--.

Les primeres escoles en les quals Aenor auditarà la implantació del model seran els centres catalans Escola Virolai, Col·legi Badalonès i Escola Dominiques de l'Ensenyament, entre finals del 2017 i el primer trimestre del 2018, i es tracta de tres centres que han col·laborat a desenvolupar el model, a més de l'Escola Sant Josep Oriol.

El model estableix uns requisits per desenvolupar un Sistema de gestió d'escola saludable per a centres educatius, que podran obtenir voluntàriament aquest certificat que acredita el seu compliment, i han afegit que està basat en una estructura de millora contínua que és integrable a altres sistemes de gestió, com el sistema de gestió de la qualitat descrit en la norma UNE-EN ISO 9001.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.