Publicat 10/6/2019 18:21:28 +02:00CET

Notre Dame celebrarà aquest cap de setmana la seva primera missa després de l'incendi

Una catedral "efímera" de madera se instalará junto a Notre Dame mientras duren las obras
Mehdi Chebil - Archivo

PARÍS, 10 juny (EUROPA PRESS) -

La catedral de Notre Dame celebrarà aquest cap de setmana la seva primera missa després del devastador incendi del passat 15 d'abril, segons han informat aquest dilluns les autoritats religioses i civils.

L'alcalde del Quart Districte de París, Ariel Weil, ha anunciat en declaracions a BFMTV que, "si els resultats de les anàlisis són satisfactoris, després de la descontaminació en curs", Notre Dame reobrirà aquest cap de setmana.

"La primera missa a Notre Dame se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de juny", ha dit, per la seva banda, la Diòcesi de París al seu compte oficial de Twitter.

Les autoritats eclesiàstiques han subratllat que correspon a les seves homòlogues civils decidir quin dia podria oficiar-se l'eucaristia.

L'incendi es va produir el passat 15 d'abril per causes que encara s'estan investigant. Les flames van acabar amb la teulada del segle XII i l'agulla del segle XIX. No obstant això, l'edifici va aconseguir mantenir-se en peus amb les seves valuoses vidrieres.

El president francès, Emmanuel Macron, ha llançat un concurs internacional per a la reconstrucció de Notre Dame. Empreses franceses i de tot el món han donat quantioses sumes de diners per finançar les obres.