Actualitzat 12/06/2014 16:08

Normalitat a les PAU de Matemàtiques d'aquest any tot i que els estudiants ho han vist més difícil

Estudiantes catalanes en las pruebas de Selectividad en la Facultad de Biología
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

L'examen de Matemàtiques pures de la selectivitat ha estat "més difícil que altres anys" i amb enunciats poc clars, han coincidit a destacar a Europa Press alguns alumnes que han realitzat aquest dijous la prova, que s'ha desenvolupat amb normalitat, a diferència de l'any passat, quan es va produir un error en un enunciat.

Els exàmens de Matemàtiques, Llatí i Dibuix artístic han estat les assignatures de les quals s'han examinat els 31.000 alumnes catalans en la segona jornada de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), després d'enfrontar-se a primera hora a les matèries comunes d'Història --11.170 alumnes, un 42,6%-- i Història de la Filosofia --15.053 estudiants, un 57,4%-- i a Llengües estrangeres --25.612 han optat per anglès, 501 per francès, 66 per alemany i 43 per italià--.

"Comparat amb altres anys, el nivell era més difícil. Es donaven dades en enunciats molt llargs, en comptes de fer-ho en una frase curta", ha lamentat Oriol, a qui la prova no li ha anat tan bé com s'esperava.

En el mateix sentit, Estefanía ha dit que havia fet exàmens de l'any passat per estudiar i eren més fàcils, i ha subratllat que els enunciats dels problemes d'aquest any li han semblat enredats: "Pensava que l'examen seria més fàcil per l'error de l'any passat perquè hi va hafer enrenou, però no ha estat així".

Fernando, professor de Matemàtiques d'un centre de Sant Adrià de Besòs (Barcelona), ha assegurat que el nivell era mitjà-alt, i ha precisat que el que ha estat més complicat han estat les variables, a més de ressaltar l'excés de "paraules tècniques" en les preguntes i els enunciats rebuscats, tot i que ha afegit que són com altres anys.

"M'ha anat malament, perquè era l'específica i he anat sense estudiar", ha admès Allunyant, que ha tingut dificultats amb un exercici sobre matrius, tot i que li ha semblat assequible en el conjunt si s'havia practicat, com sí han fet els seus companys.

Tot i això, altres joves com Raúl han assegurat que la prova podria haver estat més difícil i no li ha semblat que les preguntes fossin poc clares, a més d'agregar que els exercicis de la primera part eren més senzills que els de la segona: "Treure bona nota és complicat, però aprovar és assequible".

PROVA DE LLATÍ

Els estudiants que han fet Llatí han traduït el text 'Moderació d'August. Senzillesa dels seus habitatges', de Suetoni, a més de respondre qüestions de llengua, literatura i civilització romanes, com les característiques de les restes arqueològics i les ciutats romanes a Catalunya --opció A--, o bé paraules catalanes d'origen llatí.

També han hagut de fer una exposició en com a mínim 15 línies sobre els personatges femenins en l'obra 'Milers gloriosus' de Plaute, en què havien de concretar el seu caràcter, la seva participació en la comèdia i la relació amb els personatges masculins --opció A-- o abordar el patrimoni romà de Tarragona --opció B--.

"La traducció era del nivell de Batxillerat", ha celebrada Maria, a qui li ha anat molt bé l'examen i ha explicat que havia aspectes gramaticals que sortien en exàmens d'anys anteriors però en aquest no.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés