Publicat 19/05/2021 13:09

Nina Bouraoui publica la novella 'Ostatges': "Les dones són presoneres de la seva sensualitat"

L'escriptora Nina Bouraoui
RAPHAL DEVYNCK/SEIX BARRAL

Es basa en les seves prpies vivncies i en la seva infncia a Algria

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

L'escriptora i compositora Nina Bouraoui aborda en la seva nova novella 'Ostatges' la violncia sexual i de gnere, i com aquesta violncia determina les relacions amoroses i laborals: "Les dones són presoneres de la seva sensualitat".

"Tots hauríem de gaudir de neutralitat. El cos és llibertat i no és un objecte, per les dones ens sentim amb aquest ancoratge etern de la dona presonera del seu cos femení", ha dit l'autora en roda de premsa telemtica aquest dimecres.

A 'Ostatges', publicat per l'editorial Seix Barral en castell i per Hores en catal, Bouraoui examina els límits de l'obedincia, la llibertat i les obligacions de la m de Sylvie, la protagonista, que ha reprimit el seu veritable 'jo' i que haur de superar la seva resistncia passiva i liderar la seva histria de superació.

La trama arrenca quan Sylvie, ostatge d'un sistema que defineix com hauria de ser dona, "organitza la seva desaparició social cometent un delicte castigat per la llei i es posa al marge de la societat, i és quan est tancada que, de manera paradoxal, es troba lliure".

Ha defensat que totes les dones comparteixen "aquest punt traumtic" de les desigualtats de gnere, un denominador comú que no obstant aix defensa que genera cohesió, fora i agilitat intellectual.

LES LLIBERTATS, CENTRE DE LA SEVA OBRA

Bouraoui ha explicat que va escriure el text per a un monleg d'una obra de teatre el 2014, abans del moviment 'Me Too' i quan "encara no s'escoltava o es dubtava de la paraula de les dones" que denunciaven situacions d'assetjament i violncia sexual, física, econmica i social.

Per a l'autora, les persones "no són tan lliures com creuen" ja que estan esbiaixades pel seu passat, per les seves histries personals, les seves vivncies de la infncia i els seus traumes, cosa que assegura que és al centre de tots els seus llibres.

Ha defensat que ha convertit la perpetuació de la violncia que va veure i va viure durant la seva infncia a Algria en el seu combat: "Mentre s'exerceixi violncia sobre les dones, totes les minories i fragilitats seran maltractades. Les dones són la base", ha reivindicat.

Bouraoui és autora d'altres novelles com 'La voyeuse interdite', 'Garon manqué, mes mauvaises pensées' i 'Tous els hommes désirent naturellement savoir' i va rebre el 2018 la distinció de Comendadora de l'Ordre de les Arts i les Lletres franceses en reconeixement a la seva carrera.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés