Publicat 30/8/2020 18:06:41 +02:00CET

Neixen 10 cries més de tortuga careta en una platja de Barcelona i finalitza l'eclosió del niu

Una de les tortugues del niu a la platja de la Mar Bella de Barcelona és atesa pel personal del Cram.
CRAM

Un total de 56 cries han nascut de 60 ous

BARCELONA, 30 ago. (EUROPA PRESS) -

Un total de 10 cries de tortuga careta han nascut la nit d'aquest dissabte a la platja Mar Bella de Barcelona i han estat alliberades al mar després de ser examinades, fet amb què l'eclosió del niu arriba a la seva fi.

Tècnics del Centre de Recuperació d'Animals Marins (Cram) han analitzat els ous que faltaven per obrir-se: quatre no eren viables, mentre que en el cinquè hi havia una tortuga viva que ha estat portada a les instal·lacions del centre, ha informat el Govern en un comunicat.

En total, durant les tres últimes nits han nascut 56 cries de forma natural dels 60 ous que hi havia en el niu, de les quals 42 han anat al mar i 14 es troben actualment al Cram i al Zoo de Barcelona, per a ser criades en captivitat.

El niu es va localitzar la nit del 15 al 16 de juliol, i dels 77 ous que contenia, 60 es van deixar a la platja, que es va barrar perimetralment i es va vigilar les 24 hores.

Els altres 17 ous es van portar al Cram i al Zoo de Barcelona per a la seva incubació artificial: dels nou al Cram, n'han nascut cinc i quatre encara no s'han obert, mentre que els vuit al Zoo segueixen en incubació.

PROTECCIÓ CONTRA LA PLUJA

Perquè les pluges d'aquest cap de setmana no afectessin els ous, es va recobrir el niu per impermeabilitzar-ho i permetre el treball del personal científic i tècnic, que ha examinat una per una les tortugues a mesura que naixien.

Quant al control del niu, ha estat possible gràcies a la formació d'una xarxa de voluntaris que ha fet torns de vigilància les 24 hores, i en total han participat 1.500 persones.

PRIMERA POSADA A BARCELONA

És la primera vegada que una tortuga careta pon els seus ous en una platja de Barcelona, i ha estat el primer dels quatre nius localitzats aquest any en Catalunya des que va començar la temporada de nidificació d'aquesta espècie.

Els altres nius s'han trobat a Vila-seca (Tarragona), on n'hi havia dos, i a la Barra del Trabucador del Delta de l'Ebre (Tarragona): en total s'han comptabilitzat 400 ous de tortuga careta en platges catalanes, igualant el rècord de nidificació d'aquesta espècie, registrat en 2018.

Contador