Actualitzat 16/04/2020 14:00 CET

Neix RAMPA per lluitar contra la bretxa de gènere en el sector audiovisual

RAMPA
RAMPA

   MADRID, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Festival Cine per Dones ha presentat, amb la subvenció del Ministeri de Cultura, la Xarxa Oberta de Dones Professionals de l'Audiovisual (RAMPA) per lluitar contra la bretxa de gnere dins el sector amb el suport de 41 associacions i entitats professionals, segons han informat els impulsors.

   La pgina web 'plataformarampa.com', activa des del passat 8 de mar, Dia Internacional de la Dona, és un directori interactiu, obert i gratut d'informació per contactar i localitzar geogrficament les professionals i tcniques de l'audiovisual que treballen a Espanya.

   RAMPA s'ha creat amb el suport de 41 associacions, federacions i agrupacions del sector audiovisual, i la xarxa ja compta amb 17 entitats que cobreixen tot l'espectre de l'audiovisual, 17 especialitzades en cinema, tres en videojocs, dues en publicitat, una en televisió i una altra en realitat estesa.

   L'objectiu de RAMPA és "ajudar a vertebrar paritriament un sector molt atomitzat; combatre'n la discriminació histrica, ja sigui estructural o difusa; millorar les condicions de visibilitat de les dones i incrementar-ne l'oferta professional perqu es produeixi una igualtat efectiva d'oportunitats.

   RAMPA ha assegurat que "no existia" a Espanya cap base de dades oberta que tingués en compte totes les professionals i tcniques que participen en les diferents especialitats a qualsevol punt del territori espanyol, ja sigui en el cinema, la televisió, la publicitat o els videojocs.

   Per aix, ha nascut per "cobrir aquesta mancana" perqu és un directori interactiu específic que visibilitza les dones de l'audiovisual perqu els diferents organismes de la indústria de tot el món puguin contactar-hi i adoptar mesures d'acció positiva per crear ocupació femenina.

   El directori permet, mitjanant 37 categories i 285 subcategories laborals, trobar els perfils que millor s'adapten a cada producció audiovisual i propiciar l'intercanvi laboral, cultural i artístic entre les dones de la indústria audiovisual.

   A més a més, aquesta eina afavorir la internacionalització de les dones del sector, perqu la proporció de rodatges a crrec de companyies estrangeres i el desenvolupament de coproduccions augmenta de manera constant i d'aquesta manera tindran un lloc on localitzar-les.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés