Publicat 8/2/2019 18:29:41 +01:00CET

Neix el primer trencals de la temporada del programa catal de cria en captivitat

El primer poll de trencalós nascut durant aquesta temporada de cria en captivita
GENERALITAT

LLEIDA, 8 febr. (EUROPA PRESS) -

El programa de cria en captivitat del trencals ('Gypaetus barbatus') a Catalunya ha vist néixer el primer poll de la temporada, en la qual preveuen que neixin cinc cries, al Centre de Fauna de Vallcalent (Lleida).

En un comunicat aquest divendres, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha explicat que aquest primer ou va ser post el 17 de desembre i ha estat incubat artificialment, fins que aquest dimecres va comenar a trencar la closca, i amb aquest ja són 34 els trencalossos nascuts en aquest projecte, des que es va iniciar el 2015.

En el cicle reproductor 2018-2019, les tres parelles reproductores que habiten al centre de Vallcalent han produt nou ous --dos són infrtils i dos més ho podrien ser--, mentre que al Centre de Fauna de Torreferrussa (Barcelona) una parella ha post tres ous --un d'infrtil, un embrionat i un altre que encara és al niu--.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  Àngel Buxó assumeix la presidència del Club Cecot Recursos Humans