Publicat 19/6/2019 12:44:33 +02:00CET

Neix el Premi Emili Teixidor de novel·la per a primers lectors

Neix el Premi Emili Teixidor de novel·la per a primers lectors
LA GALERA

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

La Galera ha impulsat un nou premi literari de novel·la per a primers lectors --entre cinc i set anys--, el Premi Emili Teixidor, en reconeixement a l'escriptor de Roda de Ter (Barcelona) que va morir fa set anys i "que s'ha convertit en un clàssic modern de la literatura infantil i juvenil".

"Un dels seus objectius com a pedagog era contagiar el plaer de la lectura entre els més joves", ha remarcat la directora de l'editorial, Ester Pujol, en un comunicat aquest dimecres, en l'aniversari de la seva mort.

El guardó reconeixerà un text original i inèdit, destinat a lectors d'entre cinc i set anys, amb una extensió mínima de 10.000 caràcters i 30.000 de màxima, i estarà dotat amb un premi de 2.500 euros.

L'obra es publicarà en català, i si s'escau, en castellà, i l'editorial també gestionarà els drets de traducció de l'obra en altres llengües i la inclourà en el Pla lector, destinat als centres educatius de Catalunya.

El període de recepció d'originals estarà obert fins al 22 de desembre --data de naixement de l'escriptor--, i formaran el jurat diversos experts de literatura infantil, que anunciaran el nom del guanyador simultàniament a la publicació del llibre, coincidint amb la Setmana del Llibre en Català del 2020.

La Galera també recuperarà 'L'amiga més amiga de la Formiga Piga', "un dels títols infantils més emblemàtics" de Teixidor, que preveu publicar l'estiu del 2020.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El CAP Els Hortes de Barcelona ha detectat 544 possibles casos durant la pandèmia

 2. 2

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 3. 3

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 4. 4

  Coronavirus.- Barcelona destina 1 milió per incentivar la rebaixa de lloguers comercials

 5. 5

  L'AMB reactiva l'aplicació d'aparcament metropolità