Neix el congrés Science & Cooking amb Ferran Adrià, Joan Roca, Hervé This i Harold McGee

Presentació del Science & Cooking
EUROPA PRESS
Publicat 25/2/2019 12:44:36CET

Durant tres dies farà un "inventari" del que ha passat en els últims 25 anys

BARCELONA, 25 Febr. (EUROPA PRESS) -

La Universitat de Barcelona (UB) acollirà del 4 al 6 de març la primera edició del Science & Cooking World Congress Barcelona 2019, una activitat al voltant del Tercer Congrés Català de la Cuina 2018-2019 que comptarà amb la participació dels cuiners Ferran Adrià i Joan Roca i els especialistes en gastronomia Hervé This i Harold McGee, entre d'altres.

En roda de premsa aquest dilluns, el president del congrés, Pere Castells, ha detallat que aquest reflexionarà sobre el present i futur de la cuina, i especialment amb un "inventari del que ha passat en la cuina en els últims 25 anys".

Ha avançat que aquest primer Science & Cooking Congress donarà uns nous premis a la innovació científica aportada per la cuina, i com a tercer objectiu tindrà la generació d'un observatori, amb actes "derivats del congrés", i que posin sobre la taula la viabilitat i la utilitat d'aquest.

Després de la inauguració oficial, el congrés arrencarà amb la intervenció del físic Dave Weitz, de la Universitat Harvard, i en la primera jornada debatran sobre el present i futur de la cuina catalana amb els cuiners "mediàtics" Ferran Adrià, Joan Roca, Carles Tejedor, Pere Planagumà, Nandu Jubany, Carles Gaig, Paco Pérez i Enric Rovira.

Durant la resta de jornades, l'escriptor especialista en gastronomia Harold McGee pronunciarà la conferència 'On food and cooking', i el fisicoquímic expert en agroalimentació Hervé This donarà la lliçó 'De la gastronomia molecular al Noti-by-Noti', entre altres activitats durant els tres dies, com 'brunch', sopars i una visita explicativa a la Bullipèdia.

Castells ha incidit que el congrés pretén donar una estructura "científica i culinària al que ha passat en la cuina en els últims 25 anys", i ha reivindicat la seva importància com a motor econòmic per a Catalunya.

Aquest congrés, destinat a professionals i amb un cost diari de 75 euros, acabarà amb la publicació d'un llibre amb les principals conclusions del congrés, i una anàlisi de la "gourmetització" de la indústria alimentària catalana.

LA CUINA, "MOTOR ECONÒMIC"

El director executiu del III Congrés Català de la Cuina Màrius Rubiralta, ha avançat que en les seves jornades es mirarà de fixar el paper de la cuina "com a motor de l'economia", i també reunirà els autors d la conceptualització de la cuina i la gastronomia com a ciència.

"Cal recuperar el temps perdut en un àmbit que no havia estat regulat", ha dit Rubiralta, que ha avançat que el congrés debatrà sobre aspectes com quan i on comença la relació moderna entre ciència i cuina, i com van afectar a l'evolució de la cuina les trobades d'Erice (Itàlia).

També reflexionarà sobre la carta publicada el 2006 per Ferran Adrià a 'The Guardian' signada per Harold McGee en el paper de la creativitat i la innovació; com han influït les trobades culinàries anuals a la Universitat Harvard, i el valor de la iniciativa Bullipèdia, entre d'altres.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.