Publicat 25/02/2019 12:44

Neix el congrés Science & Cooking amb Ferran Adri, Joan Roca, Hervé This i Harold McGee

Presentació del Science & Cooking
EUROPA PRESS

Durant tres dies far un "inventari" del que ha passat en els últims 25 anys

BARCELONA, 25 febr. (EUROPA PRESS) -

La Universitat de Barcelona (UB) acollir del 4 al 6 de mar la primera edició del Science & Cooking World Congress Barcelona 2019, una activitat al voltant del Tercer Congrés Catal de la Cuina 2018-2019 que comptar amb la participació dels cuiners Ferran Adri i Joan Roca i els especialistes en gastronomia Hervé This i Harold McGee, entre d'altres.

En roda de premsa aquest dilluns, el president del congrés, Pere Castells, ha detallat que aquest reflexionar sobre el present i futur de la cuina, i especialment amb un "inventari del que ha passat en la cuina en els últims 25 anys".

Ha avanat que aquest primer Science & Cooking Congress donar uns nous premis a la innovació científica aportada per la cuina, i com a tercer objectiu tindr la generació d'un observatori, amb actes "derivats del congrés", i que posin sobre la taula la viabilitat i la utilitat d'aquest.

Després de la inauguració oficial, el congrés arrencar amb la intervenció del físic Dave Weitz, de la Universitat Harvard, i en la primera jornada debatran sobre el present i futur de la cuina catalana amb els cuiners "meditics" Ferran Adri, Joan Roca, Carles Tejedor, Pere Planagum, Nandu Jubany, Carles Gaig, Paco Pérez i Enric Rovira.

Durant la resta de jornades, l'escriptor especialista en gastronomia Harold McGee pronunciar la conferncia 'On food and cooking', i el fisicoquímic expert en agroalimentació Hervé This donar la llió 'De la gastronomia molecular al Noti-by-Noti', entre altres activitats durant els tres dies, com 'brunch', sopars i una visita explicativa a la Bullipdia.

Castells ha incidit que el congrés pretén donar una estructura "científica i culinria al que ha passat en la cuina en els últims 25 anys", i ha reivindicat la seva importncia com a motor econmic per a Catalunya.

Aquest congrés, destinat a professionals i amb un cost diari de 75 euros, acabar amb la publicació d'un llibre amb les principals conclusions del congrés, i una anlisi de la "gourmetització" de la indústria alimentria catalana.

LA CUINA, "MOTOR ECONMIC"

El director executiu del III Congrés Catal de la Cuina Mrius Rubiralta, ha avanat que en les seves jornades es mirar de fixar el paper de la cuina "com a motor de l'economia", i també reunir els autors d la conceptualització de la cuina i la gastronomia com a cincia.

"Cal recuperar el temps perdut en un mbit que no havia estat regulat", ha dit Rubiralta, que ha avanat que el congrés debatr sobre aspectes com quan i on comena la relació moderna entre cincia i cuina, i com van afectar a l'evolució de la cuina les trobades d'Erice (Itlia).

També reflexionar sobre la carta publicada el 2006 per Ferran Adri a 'The Guardian' signada per Harold McGee en el paper de la creativitat i la innovació; com han influt les trobades culinries anuals a la Universitat Harvard, i el valor de la iniciativa Bullipdia, entre d'altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés