Publicat 29/11/2019 16:31:45 +01:00CET

Neix la Comissió del Còmic i la Il·lustració per a un "relat unificat"

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga (arxiu)
EUROPA PRESS - DAVID ZORRAQUINO - Archivo

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura de la Generalitat ha creat la Comissió del Còmic i la Il·lustració amb l'objectiu d'elaborar un "relat unificat" al voltant d'aquesta matèria, ha informat en un comunicat aquest divendres.

Aquesta comissió treballarà en una política d'adquisicions de material del còmic i de la il·lustració, i la seva vocació és crear un discurs cronològic, geogràfic i temàtic que defineixi tots dos formats, així com buscar i definir les diferents escoles, àmbits i vessants sorgides fins a l'actualitat.

Amb la creació de la Col·lecció Nacional del Còmic i la Il·lustració de Catalunya, la Conselleria vol preservar el patrimoni representatiu d'aquesta disciplina artística i fer-ho arribar a la ciutadania amb programes de difusió.

A LA DISPOSICIÓ DELS MUSEUS

Al mateix temps, la comissió vol posar les obres a la disposició del conjunt de museus i centres de custòdia patrimonial amb dipòsits i préstecs, per donar-ho a conèixer, contribuir a la dinamització de l'oferta expositiva i crear coneixement en la societat.

Catalunya ha tingut un paper cabal en la indústria del còmic al llarg del segle XX amb publicacions com 'Patufet', 'TBO' i editorials com Bruguera, acompanyades d'un gran nombre d'autors i de petits editors.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 2. 2

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 3. 3

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 4. 4

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 5. 5

  Un detingut a Llagostera (Girona) per vendre un propulsor submarí robat a Bombers