Publicat 22/05/2019 16:51

National Geographic constata la "deterioració" del Mediterrani en un documental

National Geographic constata la "deterioració" del Mediterrani en un documental
NATIONAL GEOGRAPHIC

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

National Geographic se submergeix al Mediterrani en un documental dirigit pel bileg marí i explorador Manu San Félix, que constata la seva "deterioració" i contaminació i aspira a remoure conscincies per tornar a omplir-lo de vida.

"No vull caure en un missatge apocalíptic, sinó realista i amb rigor", ha destacat Sant Félix en la presentació del documental 'Salvemos nuestro Mediterráneo' a l'Antiga Fbrica Estrella Damm, que hi ha collaborat.

La cinta documental, que ha estat produda i feta a Espanya, se centra en l'estat actual dels fons marins de la costa mediterrnia espanyola, que es considera la més contaminada, així com en les solucions que es poden aplicar per evitar-ne la deterioració.

L'explorador de la Societat National Geographic reflecteix en el documental bona part de la seva experincia de més de "30 anys dedicats a estudiar i lluitar per la conservació del Mediterrani", ha explicat la directora de programació de National Geographic, Paloma Martín.

San Félix parteix de l'illa de Formentera, on viu, per embarcar-se en un viatge per les aigües del Mediterrani espanyol, amb la finalitat de mostrar com l'acció de l'home ha transformat un dels enclavaments marins més rics del planeta en un dels més amenaats.

La cinta s'emetr al canal de National Geographic el dilluns 3 de juny amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Oceans, ha subratllat Martín.

"Ho hem de fer entre tots, ningú és perfecte, per
sent imperfectes hem de treballar junts", ha subratllat l'explorador i bileg.

I ha afegit: "Crec en aquell somni de veure com era el Mediterrani. M'agradaria tornar enrere i bussejar i veure com era fa 80 o 100 anys per transmetre el que era, el que hem perdut".

"Hem matat el 99% dels taurons del Mediterrani i, recentment, s'acaba de publicar que també hem matat el 90% dels taurons del planeta", ha lamentat, i ha xifrat en 150 milions els cavallets de mar que es treuen cada any del mar.

Unes "xifres terribles", ha constatat el bileg que ha demanat tornar a omplir aquest mar de vida una altra vegada amb accions mediambientals sensibles com reciclar, i ser impecables en el comportament per ser així ambaixadors de bones prctiques per a la naturalesa i el planeta.

"TOTS HI PODEM APORTAR"

"Tots hi podem aportar", conclou el bileg, que demana contagiar moltes persones d'aquesta histria, sabent que a l'ésser hum sovint li costa canviar d'hbits, per finalment, amb informació, ho acaba fent bé.

Per a San Félix, es tracta d'una qüestió urgent, tota una "batalla contra el temps" que convida a recuperar abans que sigui tard.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés