Actualitzat 24/03/2015 15:49

El Museu Picasso estudia créixer a "nous espais" i obrir una cafeteria

Jaume Ciurana
Foto: EUROPA PRESS

Ciurana lamenta no haver recuperat la plaça Catalunya com a "equipament cultural"

   BARCELONA, 24 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El Museu Picasso de Barcelona estudia créixer a "nous espais", especialment de socialització com un projecte de cafeteria, entre d'altres plans, ha avançat el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, en el marc d'una roda de premsa de balanç de les polítiques culturals 2011-2015.

   Ciurana ha parlat d'una "necessitat clara de créixer a espais i canviar els circuits interns de la planta baixa" per fer més còmoda la visita, i s'ha mostrat sorprès que el Picasso, un dels més concorreguts de la capital catalana amb un milió de visitants, no compti encara amb un espai de cafeteria.

   "Estem disposats a negociar per ampliar el Picasso" --un dels museus més visitats de la capital catalana--, s'ha limitat a assenyalar el tinent d'alcalde, que ha refusat concretar aquest projecte d'ampliació a espais adjacents per ser encara molt incipient.

   Ha fet un balanç positiu de les polítiques culturals al capdavant de la ciutat, que ha esmicolat en 51 indicadors sobre la bona marxa de les iniciatives portades a terme a la capital catalana, que ha sumat "grans transatlàntics" culturals com el Disseny Hub Barcelona (Dhub), el Born CC i el Museu de Cultures del Món, ha assenyalat Ciurana.

   Ha destacat la feina portada a terme per l'Ajuntament, malgrat els moments econòmics difícils amb un fons extra de 20 milions d'euros en quatre anys per suplir la caiguda de les inversions de la resta d'administracions en patronats d'equipaments com el Macba, la Fundació Miró i el Mercat de les Flors, entre d'altres.

   "No tot ho hem fet bé", ha dit amb ànim de fer autocrítica, i, en aquesta línia, ha citat la tasca pendent de recuperar els 25.000 metres quadrats de terra qualificat d'equipament de plaça Catalunya que ara ocupa el Banc d'Espanya.

   "Ho volíem recuperar per a l'ús cultural i ciutadà i no ho hem aconseguit, el propietari no ha donat gairebé marge de negociació, per no dir gens, i és una qüestió pendent", ha dit Ciurana.

   A la llista de tasques pendents, també hi ha situat la de la construcció de la Biblioteca Provincial en col·laboració de diverses administracions i la de fomentar més els ensenyaments artístics per donar sentit a la "cultura de proximitat".

   L'àrea de creativitat i innovació s'ha convertit en una de les centrals del mandat, ha remarcat Ciurana, que ha defensat la ciutat de Barcelona com a laboratori de treball en xarxa i ha posat com a exemple el projecte El Canòdrom per unir idees amb l'empresa.

   La relació amb els sectors culturals, que porta a terme el directiu de l'Icub, Llucià Homs, ha estat positiva, ha recalcat Ciurana, que ha defensat que La Virreina s'ha convertit en un espai central amb exposicions com la d'Ai Wei Wei --que va aconseguir un rècord de 90.000 visitants-- i l'actual de l'artista Sophie Calle.

BARCELONA, CIUTAT DE FESTIVALS

   "Barcelona és una ciutat de festivals, alguns propis com el Grec, i altres d'entitats i empreses diferents", ha subratllat Ciurana, que ha felicitat el director Ramon Simó per la marxa del festival d'arts escèniques barceloní els últims anys.

   Ha evidenciat la política activa de l'Ajuntament perquè les dificultats econòmiques que travessen grans esdeveniments culturals no impedeixi ajudes a noves manifestacions culturals, ja que el Sónar i el Primavera Sound també van tenir la seva primera edició.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés